Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

A rendezett városkép sokak felelőssége

„ A közakarat, a lakossági nyomás a leghatásosabb eszköz azokkal a tulajdonosokkal szemben, akik rontva a városképet, nem teszik rendbe környezetüket” – fogalmazott a város számos területén látható gaztengerrel kapcsolatban a Győr rendjéért felelős társaság igazgatója.
– Szeretném megköszönni a Kisalföldnek, hogy azt a programot, amit elindítottunk a városkép javítása érdekében, tapasztalataik bemutatásával tovább finomította – kezdte lapunk tegnapi számában „A virágos Győr gazos arca” címmel megjelent írással kapcsolatban Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, majd folytatta:
– Az írás a valóságot mutatta be, rávilágítva, hogy nem elégséges csak az önkormányzatnak és a cégének dolgozni, hanem mindenkinek el kell végeznie a saját feladatait, hogy a városban a komfortérzet jó, a látvány szép legyen.
Az igazgató kihangsúlyozta: a városon átvezető főutak mentén a közútkezelő társaság feladata a gyomtalanítás, kaszálás. A töltésoldalakat a vízügynek kell rendben tartani, míg a különböző építési területek telkeinek kaszálása a kivitelezők feladata.
– Az írás rávilágított, hogy szembesíteni kell az ingatlantulajdonosokat mulasztásaikkal. A lakossági nyomás még a jog eszközénél is hatásosabb – hangsúlyozta Kovács Barnabás, majd megjegyezte, hogy a „virágos városok” versenyén is a tulajdonosok mulasztásai miatt maradt le Győr az aranyéremről.
A rosszul megfogalmazott szóvivői tájékoztatással ellentétben eddig 41 bejelentés érkezett a parlagfűvonalra, ebből 20 önkormányzati területre vonatkozott, amelyeken a társaság megkezdte a beavatkozást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárok érkeznek

Labdarúgás

Érdekes mérkőzés helyszíne lesz július 3-án Sopronhorpács. A helyi… Tovább olvasom