Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

A régió legismertebb gazdasági díja

A Kisalföldi Presztízs Díj rövid idő alatt a régió legismertebb gazdasági elismerésévé vált.

Az alapítók szándéka, hogy a nyilvánosság erejével ismerjék el a kiváló teljesítményt, jó irányt mutatott. Tavaly már csaknem ötven volt a jelentkezők száma, remélhetően idén még több vállalkozó és vállalkozás dönt majd úgy, hogy indul.

Tavaly számos cég jelezte szerkesztőségünk felé, hogy szívesen indulna a pályázaton, ám kifutott az időből. Jogos volt, amit említettek, idén ezért már most meghirdetjük a kategóriákat, melyekben indulni lehet. Ezzel együtt már most várjuk azon cégek, személyek jelentkezését, amelyek, akik úgy gondolják, teljesítményük feljogosítja őket arra, hogy pályázzanak a Kisalföldi Presztízs Díjra.

Az eddigi jelentkezők nem bánták meg. A díjért harcba szállni már önmagában jó dolog – fejtette ki több eddigi pályázó megkeresésünkre. Mint elmondták, azok, akik vállalják a megmérettetést, hogy a megye gondolkodói, gazdasági életének meghatározó társadalmi szervezetei, valamint a díjat alapító grémium elolvassa és véleményezze pályázatukat, nyilvánosan kijelentik, tettek valamit ezért a régióért.


A jó példát nem irigyelni, követni kell

„A díj a siker elismerése is. A siker pedig mindig egy közösség elismerésén alapul. A Presztízs-díj azért fontos, mert a közülünk valók kapják meg, s azt az érzést is kelti: én is lehetek ilyen. Jó mederbe tereli a közgondolkodást, rámutat ugyanis arra: nem irigyelni kell, hanem a jó példát meglátni. Ennél az elismerésnél lemérhető, hogy az kapta-e meg, aki megérdemelte. Nem lehet hibázni, mert ha a közvélekedés nem olyan az adott emberről, illetve vállalkozásról, mint amit a díj kifejez, akkor azt azonnal jelezni fogja" – nyilatkozta Jancsó Péter, a díjalapítókhoz tartozó Graboplast rt. elnök-vezérigazgatója. Gondolatával a többi alapító társaság is egyetértett, amikor 2002-ben meghirdették a díjat.

Az alapítók, a kiírók

A díj komolyságát és rangját a kiírók, az alapítók névsora is mutatja: Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft., Audi Hungaria Motor Kft., Graboplast Rt. Holding, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Integrál-Hexa Magasépítőipari és Fővállalkozói Rt., Rába Járműipari Holding Rt.

Bárki jelölhet

A Kisalföldi Presztízs Díjra bárki jelölhet vállalkozást, üzletembert a Kisalföldben személyesen vagy telefonon. Mi vállaljuk, hogy a jelöltet felkeressük és elbeszélgetünk vele arról, érdemes lenne pályáznia. Sőt, idén a Kisalföld szerkesztősége segítséget is felajánl azoknak, akik a díjra pályáznának, de leginkább a gazdasági ügyekben, s nem a pályázatok írásában vannak otthon. Információs telefonszám: 96/504-445.

Kategóriák

Tavaly nagy sikere volt
a családi vállalkozás
kategóriának, 2006-ban
ebben újra lehet
pályázni.

Az év vállalkozása
Az év kisvállalkozása
Az év vállalkozója
Az év innovációs díja
Az év családi vállalkozása
Az év környezetvédelmi díja
Lebó Ferenc szobrászművész 2006-ra is egy különleges, az előzőekre hasonlító kisplasztikával készül a díjazottak számára.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestek az utcán

Az iraki rendőrség 43, fejlövéssel megölt ember holttestét találta Bagdad utcáin az utóbbi 24 óra… Tovább olvasom