Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A Pro Urbének Gyárváros is fontos

Gyárvárosban, stílszerűen a Munkás utcában, a megyeszékhely egyre inkább ipartalanodó hajdani iparkerületében mutatta be tegnap sajtótájékoztatón a Pro Urbe Egyesület önkormányzati képviselőjelöltjét, Szabóné Rácz Anitát az egyesület polgármesterjelöltje, Bárány István. A képviselőjelölt a Gyárvárosért Egyesület támogatását is élvezi.

Sok teendő lenne a városrészben, hangzott el a tájékoztatón. Ilyen például, hogy mert másként nem megy, közcélú kötelezettségvállalással, cégek támogatásával, lakossági segítséggel, de végre rendbe kellene tenni Gyárváros egyetlen közterét, a Mátyás teret (amelyre már elfogadott tervek, ütemezések is készültek). Gond, hogy a városrésznek mindössze egy „városnéző” buszjárata van, a 14-es, amely ritkán jár és olyan hosszú útvonalú, hogy főleg az útépítések miatt már kiszámíthatatlan a közlekedése.
A Fehérvári úti körforgalom elkészültével megnőtt az Ipar utca logisztikai célú teherforgalma, s még inkább nő, ha majdan elkészül az új Duna-híd. Növekszik a környezeti ártalom, így az út melletti lakóépületek zaj- és porvédelmét valamiképpen a „panelprogramba” építve kellene, lehetne megoldani. A kerületben a családi házas övezetből ma már hetente csak egyszer szállítják el a háztartási hulladékot, a zöldnyesedék elszállítása pedig meg is szűnt. Ez visszalépés, hangzott el a sajtótájékoztatón, s nemkívánatosan érződik a köztisztaság állapotán. Gyárvárosban mindössze két játszótér van, az egyiket a főút veszélyes közelsége miatt nem is használják, a másik pedig rossz, felszereletlen állapotú – a játszóterek kérdése is a megvalósítható, rövid távú programok közé tartozhat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom