Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

A párizsiak a legeredetibbek

A párizsiak öltözködnek a legstílusosabban – derült ki abból a friss felmérésből, amelyet a GFK Csoport által, a Wall Street Journal Europe megbízásából 19 európai országban és az Egyesült Államokban készítettek idén tavasszal.
A válaszadók több mint harmada, 34 százaléka vélte úgy, hogy egyértelműen a párizsiak öltözködnek a legstílusosabban. A franciák 51 százaléka osztotta ezt a véleményt, de „felértékelték" a párizsiakat a lengyelek is, akiknek 50 százaléka gondolta ugyanezt. A cseheknek és a magyaroknak 49-49 százaléka tartotta a francia főváros lakosait a legdivatosabbnak.

A várakozásoknak megfelelően az olaszok többsége (36 százalék) az olasz divatfővárost, Milánót választotta a kérdésre, hogy mely városban öltözködnek a legstílusosabban, ugyanakkor összesítésben Milánó 10 százalékos szavazati aránnyal csak a második helyen végzett. A felmérésben résztvevő országok közül a harmadik legtöbb szavazatot London kapta, összesen hét százalékot. Az összesítésben Róma lett a negyedik helyezett, a válaszadók hat százaléka jelölte be ezt a várost.

A felmérés egyik érdekessége, hogy Oroszországban, Svédországban, Lengyelországban és Törökországban a voksolók 10-13 százaléka saját fővárosát tartotta – Párizs után – a második legdivatosabbnak.
A megkérdezettek 35 százalékának fontos az, hogy a legújabb divatirányzat szerint öltözködjön. A trend követését Kelet-Közép-Európában és Oroszországban fontosabbnak tartják az emberek, mint Nyugat-Európában, vagy az Egyesült Államokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.11.

Tovább olvasom