Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

A Páneurópai Piknikre emlékeznek

Vasfüggönytúrával kezdődik és a Barlangszínházban ünnepi hangversennyel fejeződik be az 1989-es Páneurópai Piknik emlékére rendezendő Európa-nap augusztus 19-én. A programot jótékonysági akció kíséri – jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők.
A Páneurópai Piknik '89 Alapítvány és a Liszt Ferenc Kulturális Egyesület idén is méltó programmal adózik augusztus 19-e, az Európa egyesítésében történelmi szerepet játszott 1989-es Páneurópai Piknik emléke előtt – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Nagy László, az alapítvány titkára, aki hangsúlyozta, az Európa-nap karitatív célt is kitűzött maga elé: a díjmentes belépőkkel látogatható barlangszínházi koncerten a székelyföldi Csíkdelne templomának restaurálási munkáira köszönettel fogad felajánlásokat a Páneurópai Piknik Alapítvány, a helyi Lions és a Rotary klub, valamint a Perkovátz-ház Baráti Köre.
Az Európa-nap augusztus 19-én 10 órakor vasfüggönytúrával kezdődik az Arcus étterem parkolójából indulva. A résztvevők innen látogatnak ki a Páneurópai Piknik helyszínére. Az öt-hat kilométeres sétát Michael Cramer és dr. Szájer József EU-képviselők vezetik. A kopjafánál este fél 7-kor kezdődik a határáttörés eseményeinek felidézése.
– Az akkori történések megörökítője, Lobenwein Tamás néhai fotóművész tiszteletére mindeközben emlékkiállítás nyílik délután 4-kor a BW Pannonia M. Hotelben – tette hozzá a tárlat rendezője, dr. Rumpf János, az alapítvány kuratóriumának tagja.
– A program záróeseményeként a fertőrákosi Barlangszínházban este nyolckor kezdődik az Európa-koncert, amelyet a Phare-CBC is támogat – folytatta dr. Szilágyi László, a Liszt-egyesület elnökségi tagja. – A barlangszínházi estén Medveczky Ádám Liszt-díjas karnagy vezényletében Mozart- és Liszt-művek csendülnek fel, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész közreműködésével. Köszöntőt mond Walter Dezső polgármester, dr. Magas László, a Páneurópai Piknik '89 Alapítvány elnöke és Katharina Landgraf, a Bundestag képviselője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelemmel kíséri a Forma–1-et?

Tovább olvasom