Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 9°C Még több cikk.

A Népszabadság szerkesztősége ajánlatot tett a lapra - fotók

A Népszabadság szerkesztősége ajánlatot tett a lapra - fotókFotók: Béres MártonA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Választ még nem kaptak, egyelőre abban sikerült megegyezniük a tulajdonosokkal, hogy az újságírók legalább a személyes dolgaikhoz hozzájuthassanak.
Megvenné a Népszabadságot a szerkesztőség - közölte a Mediaworks hétfő este az MTI-vel. Hangsúlyozták, hogy a társaság elkötelezett a nyílt és jóhiszemű tárgyalások mellett.

Közleményük szerint a napilap főszerkesztője a nap folyamán tájékoztatta a Mediaworks-öt és annak tulajdonosát, a VCP-t a vételi szándékról. Ezen érdeklődést a kiadó és annak tulajdonosa pozitívan értékeli, ezért kedden tárgyalást kezd a főszerkesztővel a potenciális akvizíció részleteiről - írták.

Murányi András főszerkesztő a nap folyamán beszélt arról újságíróknak, hogy - tekintettel az orgánum nyomtatott és online változatának veszteséges működésére - egy eurót kínáltak ezek mindennemű jogaiért a tulajdonosnak.

A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A kiadó hétfőn, az esti órákban azt is közölte az MTI-vel, hogy egészségügyi okok miatt távozik a társaságtól Katona Viktor, a Mediaworks Zrt. pénzügyi és operatív igazgatója, akinek megbízott vezérigazgatói kinevezését a hétvégén jelentette be a társaság.

Közlésük szerint a menedzser hétfőn kérte munkaviszonya megszüntetését, valamint lemondott igazgatósági tagságáról is.

Korábban írtuk:


Murányi András, a felfüggesztett Népszabadság főszerkesztője ma a lap régi-új székházánál tartott sajtótájékoztatót. Az Index azt írja, hogy Murányi a Népszabadság vezetőségének képviseletében próbálta folytatni a tárgyalásokat a Mediaworksszel. 

A lap lehetséges értékesítéséről vagy a lap újraindításáról egyeztettek volna. Ez azonban nem jöhetett létre, mert a Mediaworks betegségre hivatkozva lemondta a találkozót. 
Sajtótájékoztató a felfüggesztett Népszabadság előtt. Fotók: Béres Márton


A szerkesztőség ma megtette árajánlatát Heinrich Pecinának, a Mediaworks tulajdonosának. Ebben azt kérték, hogy a jog kerüljön a szerkesztőséghez, az árat 1 euróban állapították meg, „ami ha igazak az 5 milliárdos veszteségről szóló hírek, akkor kifejezetten jutányos" – mondta Murányi.

Választ még nem kaptak az ajánlatukra. Murányi elmondta, hogy abban sikerült megegyezni a tulajdonosokkal, hogy az újságírók legalább a személyes dolgaikhoz hozzájuthassanak, ezt elvileg mától szerdáig szeretnék lebonyolítani. 

Pető Péter főszerkesztő-helyettes elmondta, hogy a szerkesztőség újonnan létrehozott Facebook-oldalára feltöltöttek egy érdekes dokumentumot, amit mindenki figyelmébe ajánlanak. Az Index azt írja, első olvasatra úgy tűnik – és ezt Pető Péter is elmondta –, hogy a Népszabadság és a Nol.hu márkanéven egy MKB-s jelzálog van, ami azt jelentheti, hogy az MKB beleegyezése nélkül nem lehet eladni a lapot. Pető hozzátette, szerinte sokkal valószínűbb, hogy a tulajdonos egyáltalán nem akar megválni az újságtól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ hétfői nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az október 10-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom