Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

A Neo FM végnapjai jönnek? - videó

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerint a Neo FM tulajdonosai által felajánlott váltó elfogadásának jogi és gyakorlati akadálya is van, ezért a hatóság számára az nem más, mint egy darab papír.

A hatóság szóvivői irodája, reagálva a Neo FM-et működtető  FM1 Zrt. vezetésének hétfői nyilatkozatára - amely szerint a cég egy  500 millió forintos váltót adott át a médiahatóságnak a csaknem 750  millió forintot kivető tartozása törlesztésére - azt közölte: a  médiatanács hatósági jogkörében eljárva a hatályos jogszabályok  alapján nem tudja elfogadni az értékpapírt.   

A kommüniké úgy fogalmaz: ha az üzleti vállalkozás vezetői által  felkínált papír mögött valódi fedezet van, akkor a tulajdonosoknak  lehetőségük van annak beváltására, azaz a médiatanácsnak felajánlott  papírdarabot maguk tudják készpénzzé tenni, ez esetben a hétfő  éjfélig tartó határidőig van lehetőségük a korábban vállalt 200  millió forintos tartozás teljes rendezésére.   

A közlemény értelmében az ígérvény elfogadása praktikus  akadályokba is ütközik, "hiszen ez olyan lenne, mintha valaki a  gázszámláját egy darab cetlivel szeretné kiegyenlíteni, amire azt  írja, hogy "váltó".   

A hatóság emlékeztet arra: hétfő éjfélig várja, hogy a Neo FM  tulajdonosai élnek-e a hatóság által felajánlott mentőcsomaggal,  amely a több mint 750 milliós adósság részletekben történő  rendezését és a késedelmi kamatok elengedéséből származó 40 milliós  támogatást tartalmazza.   

A médiatanács bízik abban, hogy a Neo FM-et működtető cég  tulajdonosainak nyilatkozata nem azt jelenti, hogy saját korábbi  ígéreteikhez sem kívánják tartani magukat, és ezekkel  szembehelyezkedve már egyetlen forint tartozást sem kívánnak  törleszteni.   

A Neo FM legújabb beadványa sajnálatos módon azonban egyre  valószínűbbé teszi, hogy az üzleti vállalkozásként működő  kereskedelmi rádió vezetése nem akar élni a médiatanács által  felajánlott mentőcsomaggal, és be kívánja zárni a rádiót - olvasható  a hatóság kommünikéjében. Szerintük erre utal a tulajdonosok csődről  szóló bejelentése is, ami azt valószínűsíti, hogy nem tudnak és nem  is akarnak fizetni hitelezőiknek.   

A hatóság a közleményben arra is emlékeztetett: az elmúlt egy  évben számos alkalommal adott lehetőséget arra, hogy a rádió  tulajdonosai könnyített fizetési feltételekkel rendezzék  tartozásaikat, sőt egy alkalommal a rádió díjcsökkentést is kapott. 

Földes Ádám, a rádiót működtető FM1 Zrt. vezérigazgatója hétfői  sajtótájékoztatóján azt közölte: cége csődvédelmet kért. A rádió  tulajdonosait képviselő Horváth László, az FM1 Friends Kft.  ügyvezetője visszautasította a hatóság korábbi bírálatát, hogy a  menedzsment nem kíván tárgyalni a csatorna további tartozásának  rendezéséről. Azt közölte, őszig kértek haladékot a fizetés  ütemezésének kialakítására. A felajánlott váltóról szólva közölte: a  mögött cég, magánszemély és az Econet tőkeemeléséhez kölcsönadott  összeg áll; a váltót a bíróság jogerősen végrehajthatóvá  nyilvánította.

{liveinfo}ht3spv{/liveinfo}
„Nem marad más lehetőségünk, mint csődvédelmet kérni. Reméljük, hogy az NMHH végül őszig haladékot ad nekünk a tartozások rendezésére és átütemezésére" – mondta el az ügyben tartott sajtótájékoztatón Földes Ádám, a NeoFM ügyvezetője.

A rádió tulajdonosai jelezték, hogy a csődvédelemmel nem a rádió megszüntetését jelentették be, hanem éppen hogy szeretnék megoldani a kialakult helyzetet. Horváth László, a rádió 5 százalékos tulajdonosa, és nem mellesleg a baloldalhoz köthető Geomédia Zrt. vezetője egy hétfői sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a tulajdonosok a végsőkig megpróbálják finanszírozni a rádió működését - írja az index.hu.

„Azért vagyunk nehéz helyzetben, mert karanténba kerültünk a hirdetési piacon. Az politikai nyomásra utal, hogy két, a hallgatottsági versenyben fej fej mellett álló rádió közül versenytársunk, a ClassFM éves árbevétele közel két és félszerese a NeoFM-nek, és a NeoFM-et nem csak az állami vállalatok kerülik, de úgy tudjuk, hogy számos médiaügynökségnél is tiltólistára kerültünk" – mondta el a sajtótájékoztatón Horváth László. Horváth szerint akár a „családi ezüstöt is eladják", hogy finanszírozni tudják a rádió működését, de várják azok jelentkezését is, akik segítenének rajtuk. A sajtótájékoztatón azt mondta, hogy egy közelebbről meg nem nevezett alapítvány akár 200 millió forinttal is hajlandó lenne támogatni a rádió működését.

A bulvárlapok szerint Bochkor Gábor már keresi azt, hogy a Neo FM esetleges megszűnése után hol folytathatná a reggeli rádiózást.
A bulvárlapok szerint Bochkor Gábor már keresi azt, hogy a Neo FM esetleges megszűnése után hol folytathatná a reggeli rádiózást.

Kérdés, hogy a hétszázmilliós adósság felhalmozásában mekkora szerepet játszik az, hogy a NeoFM nem számíthat az állami cégekre, és hogy a baloldalhoz köthető gazdasági erőknek nincs pénzük a rádiónál költeni - veti fel az index.hu cikke. Az biztos, hogy a NeoFM-et nem hallgatják jelentősen kevesebben, mint a másik országos rádiót, a ClassFM-et, sőt a két rádió intenzív kommunikációs háborút folytat, hogy mégis kinek van több és lojálisabb hallgatója.

A NeoFM helyzetét az sem segíti, hogy egyik húzónevük, a reggeli műsort, a Bumerángot Bochkor Gáborral együtt vezető Boros Lajos bejelentette, hogy befejezi a rádiózást. Ráadásul a bulvárlapok már arról cikkeznek, hogy Bochkor Gábor is szeretné elhagyni a süllyedő hajót, de még nem tudja, hogy hol folytassa a reggeli rádiózást.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Lacika62 2012. június 20. 10:21
  „Ezért szűnt meg a SLÁGER RÁDIÓ???????? Akkor most hogy is van?????”
 • 40. ibi 2012. június 19. 20:06
  „Én ritkán hallgatom ezt a leg leg leg rádiót , de ha annyira sikeres a hallgatók között ahogy állítják akkor mindenki küldjön egy 100-as és egy "hatalmas részt " be tudnak fizetni .”
 • 39. tati 2012. június 19. 19:20
  „37!Láng.
  ez NEM így működik.
  kiírják frekvenciát pályázatra,és aki megnyeri,az majd eldönti,mit fog sugározni...
  persze a pályázat kiírása nagymértékben meghatározza majd a későbbi műsorstruktúrát is.
  lehet,hogy talk rádió,HIT gyülekezeti vallási adó,vagy éppen egy természettudománnyal foglalkozó adó fog sugározni ott.
  vagy altathatják is a frekit egy időre,így hiába tekersz oda,csönd lesz,mint a sírban.(de ez nagy pazarlás lenne).
  vagy egyszerűen egy már működő rádió fog ott is megjelenni,ami más városból sugároz majd át,és terjeszkedni kíván.
  pont úgy,mint a NEO tette annak idején.
  az NMHH-n múlik nagyrészt a dolog,meg azon,hogy nekik ki,és mit súg majd a fülükbe......”
 • 38. RickCartman 2012. június 19. 18:57
  „alleluja, istenek - mi a pecabot lesz veletek? ne adj isteni dolgozni kell mennetek majd? kétlem...hamarosan újra felbukkannak majd máshol, más formában ezek a kedves kis ingyenélők, és ujjonghat nép, megkapja a maga kis cirkuszát :-)”
 • 37. Láng_Vince 2012. június 19. 18:22
  „Érdekes, hogy sok embernek a Bumeráng és a NeoFM ugyanaz. Hát nem éppen... Az egy dolog, hogy adóssága van és ha nem tudja rendezni, szűnjön meg. DE: ha egy másik adó lesz helyette, a zenei kínálat ne változzon! Akinek nem tetszik, az ne hallgassa! Ilyen egyszerű a dolog! Jelenleg ez az egyetlen országos adó, ahol nem csak mai mű-slágereket játszanak egész nap. Pedig a lakosság nagy része szívesebben hallgat olyan zenét, ami a fiatal korát idézi.”
 • 36. Dwatson 2012. június 19. 17:13
  „Én éppen a bumeráng miatt nem hallgattam őket,sem az elődjüket,Bochkor nem tud egy adásban egy mondatot nyökögés nélkül végigmondani!”
 • 35. gjozsi88 2012. június 19. 15:43
  „gyugyu1
  30
  A bumeráng egy önálló szolgáltatás, csupán szerződés köti a Neo FM-hez!
  Azaz a Neo FM megveszi a Bumeráng nevű produkciót!
  Igy a két cégnek ebből a szempontból semmi köze egymáshoz, csupán szerződéses viszonyban vannak, igy a bumeráng nem viseli a Neo FM adósságát!”
 • 34. gjozsi88 2012. június 19. 15:40
  „Hunicum
  A banknak NEM ÉRDEKE A BEDÖLT HITEL!
  Főként nem a bank tehet az árfolyamról és a kamatfelárakról!

  Egyébként dr kotász barátunk tört pálcát egy tartozás felett, miközben hozzád hasonlóan megengedő a lakáshitelt nem fizetők irányában! A kérdésem az ideológiai csapongásra vonatkozott!”
 • 33. tati 2012. június 19. 14:32
  „valaki írta,hogy reméli a frekvencia meg fog maradni....
  -meg hát,a freki az állami monopólium,természetesen állami bevétel forrása.csak nem mindegy,hogy ki használja.
  aki fizet,vagy aki nem.
  újra írnak rá ki egy pályázatot,és a verseny közelébe sem engedik a mai nem fizető gárdát!
  ennyi,és kész.
  nem fizettek semmit,se adót,se freki használati díjat,sem jogdíjakat,gondolom én,mert csak összejött az a 700 milla tartozás.
  ha nem fizet,akkor szűnjön meg!
  nem érdekel a családi ezüstkészlet senkit...

  valamit értek a dologhoz,hiszen 5 évig nap mint nap rádióztam,belülről is látom a rothadásukat.

  a nem fizetésről csak annyit,hogy pl én ma is fizetek mint vállalkozó 150.000Ft jogdíjat az artisjus,a phonojus,és a mahasz,a dj szövetség részére.
  ha nem tenném,engem nem kezelnének ilyen kíméletesen,egy alkalommal simán megrántanának 1 millió büntetésre.
  a műsoraikat nem kívánom minősíteni,az jobb ha megmarad nekem.
  mindenki pótolható,lesz helyette egy új rádió,amit majd a régi hallgatók elfogadnak,vagy áttekernek egy másikra,megszeretve azt.
  feltéve,ha hallgatóbarát,és interaktív lesz,mert ekkor érzi a hallgatóság magáénak a rádiót,mert jólesik nekik,hogy törődnek velük,és számít a szavuk,véleményük....
  de lehet ezt úgy csinálni,hogy csak azt érezzék.....:-D”
 • 32. Tumbanu 2012. június 19. 14:12
  „senkinek sem fogtok hiányozni...nehogy már sajnáljalak titeket! a népbutító, üresfejű marhaságaitokból harácsoltatok mesebeli vagyont. vérlázító”
 • 31. Vita-Max 2012. június 19. 14:10
  „Szerintem kamu az egész,akkor miből utaznak Tunéziába?????? Most pénteken indulnak,a stáb néhány tagja+családtagok,és a nyertesek akiket a kamionos bulikor kisorsoltak. Nem kevés pénz ez.Ha nem lenne nekik akkor nem tudnák ennyi embernek finanszírozni az utat+teljes ellátást.......”
 • 30. gyugyu1 2012. június 19. 12:35
  „Már ideje volt,hogy ezek a kriptózsidók /zsidó útcsinálók / eltűnjenek a médiából !!!

  Már nemtudtak mást mint saját maguk hülye viccein röhögni /bocsi / a műfogsorát csattogtatni /boros /, a Vogán

  csodálkoztam ,de úgy látszik van az a sékel mennyiség amiért besorol !!!”
 • 29. Abalajobb 2012. június 19. 12:02
  „Majd megkapja a frekvenciát a Lánchíd rádió vagy a Nyírő József rádió.”
 • 28. prakker 2012. június 19. 11:10
  „Végre megszűnik! Az a sok baromság amin csak Ők röhögnek legalább megszűnik. Komoly témát sohasem tudtak hozni, nem csoda, hogy elfordultak tőlük a hirdetők. nem mintha a Class FM jobb lenne.”
 • 27. Hunicum 2012. június 19. 10:00
  „19. gjozsi88!
  Arról te és az ábrahámi barátaid gondolkodnak úgy!”
 • 26. @Gabben 2012. június 19. 09:38
  „ezért sem hallgatok magyar rádiót és nem nézek tv-t sem mert csak a szar szenny + egy rakás fos reklám.........megjegyezném a bumerángot azt azért szeretem :)”
 • 25. Infamous 2012. június 19. 08:38
  „a Neo-n 10 percenként reklám, akkor mi az hogy kevés a hirdetés???”
 • 24. ikormos 2012. június 19. 08:35
  „Azért ez milyen gáz, hogy Magyarországon zsinórban lehet irreális ajánlatokkal pályázatokat nyerni, majd utólag szerződésmódosításokkal az árakat módosítani. Vagy egyszerűen nem fizetni. Szerintetek az APEH nekem is elengedné az adótartozások kamatait?
  KI”
 • 23. mekkmester 2012. június 19. 08:27
  „14. halkan és tisztelettel szeretném megkérdezni: a véleményemet azért még kifejthetem?”
 • 22. ekkenekepen 2012. június 19. 08:00
  „szerencsés esetben ennek a görényképű bocsikának és a k*csög sleppjének is reszeltek végleg ezzel, mert már épp eleget szennyezték a médiát a mocskolódásukkal. Ha már ebbe belebuknak önmagában megérte ezt a mocskot kipucolni az adók közül.
  A haverjának legalább volt annyi esze és belátta hogy már bőven elért oda ahol már csak tovább égeti a vén hülye fejét és legkésőbb év végéig beadja a kulcsot, most legfeljebb kényszerszabadsággal még előbb leülhet a sarokba.”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Picasso-, Klimt- és Hitler-aláírású képeket találtak a hevesi rendőrök

Picasso, Klimt, Hitler, Gulácsy és Derain szignójával ellátott képeket találtak a Heves Megyei… Tovább olvasom