Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

A neheze még hátravan Magyarország számára

A gazdasági visszaesés mélypontja még előttünk áll, az év egészében a magyar GDP várhatóan 6,5 százalékkal csökken.

A legnagyobb veszteségeket a mezőgazdaság és az exportérzékeny ipar szenvedi el – állapítja meg a GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb előrejelzése.

Az ipari növekedés beindulására utaló jelek egyelőre nem láthatók, s az sem világos, hogy mely iparágakban indulhat meg először a fellendülés – vélik a kutatók. Bár az építőiparban a szerződések száma nőtt, így várható a termelés enyhe bővülése, e folyamat igazán csak 2010-től indulhat be, s ekkor is inkább csak a mélyépítésben. A kiskereskedelmi forgalomban idén a legnagyobb szűkülés a bútorok, a műszaki cikkek, az építőanyagok és a gépkocsik eladásában várható.

Olvasóink írták

 • 12. janika 2009. augusztus 05. 08:40
  „Szerintem a billentyűzet helyett a billéjével játszana lehet, hogy sokkal többre menne vele!”
 • 11. Ms.Wolf 2009. augusztus 04. 13:55
  „Egy új kormánnyal még megoldható a helyzet! Bízni kell benne.
  1000 év alatt mindent átvészeltünk... ez már nudli lesz.
  ( Jééé, USA-ban van ékezetes billentyű...:D )”
 • 10. PaPa 2009. augusztus 04. 12:34
  „Sajnos az a nagy baj az elszámoltatással, hogy nem lesz és nincs is olyan bíróság, akik lefolytatnák a saját emberük ellen lefolytatott tárgyalást. Mert ha belegondolunk, elsőnek ott kellene kezdeni aztán, lehet a politikusoknál, majd a közhivataloknál, a rendőrségnél, adó behajtóknál, a sorolás végtelen. Oda lyukadunk ki, hogy úgysem érünk a végére, mert annyi időt nem hagynának nekünk azok, akiknek nem az elszámoltatás a céljuk.”
 • 9. kolombela 2009. augusztus 04. 12:24
  „"A neheze még hátravan ....". Ez így igaz! Nem lesz könnyű az összes hazaáruló, antimagyar poltikust -párttól függetlenül - felelősségre vonni, és büntetőeljárást indítani ellenük. Nehéz, de nem lehetetlen!”
 • 8. elemér 2009. augusztus 04. 12:15
  „Na hát igen, vannak akik úgy képzellik hogy nemtudok magyarul és fogalmam sincs a dolgokhoz. Ostobák dicsekesznek hogy nilyen jó mert otthol maradtak. Aztán van aki még rovatot is nyit, megéri e otthol ? Természetes hogy megéri, azért mert bármilyen vacak de otthol vagy. Ez van, ezt kell szeretni.”
 • 7. Reális 2009. augusztus 04. 10:33
  „A neheze még hátravan!Börtönbe kell csukatni még a szabadlábon levő balosokat és fideszeseket!”
 • 6. PaPa 2009. augusztus 04. 10:23
  „Szerintem is elaludtak a szerkesztőségben, aminek örülök, mert talán többen is elfogják, így olvasni. És ha arra kerül a sor, hogy gondolkodás nélkül merre akarunk menni akkor egykét embernek eszébe fog jutni.”
 • 5. janika 2009. augusztus 04. 08:41
  „PaPa !, hogy téged nem moderáltak ki a szövegedért az szinte csoda! Kár hogy csak ketten értünk egyet! A bűnüldözés meg tátja a mafla pofáját!”
 • 4. PaPa 2009. augusztus 04. 08:16
  „Nem tudom miért, de a jelenlegi politika egy Magyarországon honosított kisebbségre emlékeztet. mert, nézzük miért is mondom ezt. A politika tönkre tette a munkához való jogunkat ( a kisebbség nem is szeretett dolgozni). A politika tönkre tette az oktatásunkat ( a kisebbség nem is szeretet tanulni). A politika rá kényszeríti a lakosságot a csalásra hazudozásra üzletelésre a törvényt semmibe vevésére (a kisebbség lételemei közé tartoznak ezek a tulajdonságok). A politika csal, hazudik, és nem jár be a munkahelyére. Rasszizmussal vádolnak, terroristának kiáltja ki azokat, akik nem úgy gondolkodnak, ahogy ők akarják( a kisebbség is ezt teszi ha megszorul - ha rajtakapják, hogy lopót egyből ezzel támad-). A politika veszi fel gondolkodás nélkül a hiteleket, amiből fent próbálja tartani magát (a kisebbség segélyekből tartja, fen a családját) Ugyan úgy a mának él mindegyik a jövőről még elképzelése sincs és nem is érdekli.”
 • 3. PaPa 2009. augusztus 04. 07:49
  „Az ország gazdaági helyzetét össze lehet hasonlítani egy átlag magyar család gazdasági helyzetével. Akkor nézzük meg milyen egy átlag magyar család gazdasági helyzete. Nem tudom, melyik család csinálná azt, hogy a meglévő (amiért megdolgozott) vagyonát eladná a bejárati ajtókilincstől a konyhai stokedliig mindent eladna a vevő meg mind összetörné megsemmisítené vagy kivinné a lakásból. Majd lenne egy jóságos bank aki adna hitelt, hogy a meglévő hitelét kitudja fizetni de fedezet a háza(amiért megdolgozót) meg a felesége és a gyermekei élete. Nem hinném, hogy találnánk olyan MAGYAR embert aki ezt felvállalná. Mert a cselédek most ezt csinálják ezért van ott az ország ahol van.”
 • 2. PaPa 2009. augusztus 04. 07:35
  „Mind addig, amíg egy hülye, politikának vagyunk az áldozatai addig nem is lesz felemelkedés. A fejlődés csak abban az esetben lehet, ha a kormány azt akarná de a jelenlegi kormányzat meg a következő sem akarja, hogy a Magyar gazdaság fellendüljön mivel nem az a parancs van kiadva nekik. Azelőtt a privatizációt is így játszották el. Az igazgató kapott egy jókora zsebi babát, amiért tudatosan lerombolta a reá bízott üzemet, gyárat, boltot aztán jött a megváltó pénzes ember, aki fillérekért megvásárolta. Majd a vásárló bezárta a megvett üzemeket, gyárakat, boltokat aztán busásan eladta, akinek a terület kellet (bevásárló központnak, lakóparknak). Azoknak az üzemeknek, gyáraknak, boltoknak a foglakoztatása hiányzik a munkavállalóknak és az országnak, amiket így adtak el. Mert akkor sem tanultunk senkitől (most sem ) akik csak olyan szerződéssel adnak el üzemet, gyárat, boltot, hogy meghatározzák a vásárlónak, hogy mennyi ideig kell fenntartani és mennyi embernek kell munkát biztosítani.”
 • 1. elemér 2009. augusztus 04. 04:06
  „A nehezen már tulvan az ország, mert megmentették a bankokat az uj kölcsönökkel. Várhatók az akciók.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román pénzhamisítót fogtak el Hajdúszoboszlón

Pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanújával állítottak elő egy román férfit, miután… Tovább olvasom