Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

A nagylózsi önkéntes tűzoltók nyertek

Felnőtt- és női csapattal vett részt a nagylózsi önkéntes tűzoltó-egyesület a Kőszegen megrendezett országos döntőben. Szoros küzdelemben, de mindkét raj az első helyen végezett.
Az alig ezer lakosú településen, Nagylózson ötvenkét tagja van az önkéntes tűzoltó-egyesületnek. Pket egészíti ki az a közel harminc óvodás, kisiskolás, akik nem tagok ugyan, de már érdeklődnek a tűz oltása iránt. Talán nem is volt meglepő, hogy ekkora tudással és lelkesedéssel a háttérben régiónkat a nagylózsiak képviselték az országos úgynevezett Hagyományos Önkéntes Tűzoltó Versenyen. S ha már ott volt a férfi- és a női raj, szoros küzdelemben ugyan, de az első helyet szerezték meg. A nők egy vándorserleget kaptak, amelyet a tavalyi győztestől vehettek át. Marton Ferenc parancsnok bízik abban, hogy jó ideig a településen marad a trófea.
– A tagok a szabadidejükből nem keveset áldoztak, hogy ilyen sikeresen szerepelhessünk – tette hozzá a parancsnok. – Műszaki felszereltségünk országosan is kimagaslónak mondható. Két darab – két- és négyezer literes – oltójárművel rendelkezünk. Ezeket egészíti ki a műszaki mentő. Tizenhat tagunk megszerezte ennek a kezelői jogosítványát. Az még egyelőre nem eldöntött, hogy az országos döntő kategóriánkénti nyertese részt vehet-e a külföldi versenyeken. Mi mindenesetre bizakodóak vagyunk, hogy más országban is képviselhetjük hazánkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irán tárgyalna az uránról

Teherán „elfogadható tárgyalási alapnak” ítélte vasárnap az

európai… Tovább olvasom