Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

A műszaki infrastruktúra doktorai lesznek

A győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kara tavaly szeptembertől indította „Infrastrukturális rendszerek modellezése és fejlesztése” című Multidiszciplináris Doktori Iskoláját, amelyben egy-egy határterülete révén a műszaki és élettelen természettudományok szinte mindegyike jelen van.
Az iskola vezetője Keviczky László, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A doktori iskola tanácsának elnöke Kóczy T. László, az MTA doktora, dékán.
– A doktori iskola keretet ad a győri egyetemen folyó oktatási és kutatási tevékenységnek, elősegíti a tudományosan minősített oktatói utánpótlás biztosítását, az oktatói kar tudományos fokozatszerzését, valamint a nemzetközi szakmai kapcsolatrendszer kibővítését – mondta el Benyó Balázs, a műszaki tudományi kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese.
A multidiszciplináris elnevezés az iskola keretében a tudományos tevékenység tartalmát kívánja kifejezni: a doktoranduszok az infrastruktúra, azon belül is elsősorban a műszaki infrastruktúra építési, közlekedési, információtechnológiai kérdéseivel, az ezekhez kapcsolódó műszaki problémákkal foglalkoznak. Olyan hallgatók számára kívánnak lehetőséget adni, akik a megjelölt tudományágak közös területein akarnak kutatni, eredményeket elérni.
A doktori iskolában jelenleg 25 hallgató folytatja tanulmányait, akiknek többsége vagy az elmúlt években végzett tudományos érdeklődésű műszaki szakember, vagy a környék ipari, gazdasági vállalkozásainak középvezetői rétegéből kerül ki. A doktoranduszok az egyes tudományágak határterületein a rokon területek ismereteit, kutatási módszereit is felhasználva összetett témák kidolgozására vállalkoznak.
A doktori képzés informá-

ciói az egyetem honlapján (www.sze.hu) is elérhetők. A következő tanévre június 5-ig jelentkezhetnek a tudományos pályát választók.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A részeg rokont vitték el az áldozat helyett a rendőrök

Egy Botoşani megyei településen, Corlateni-ben a rendőrség számára nagyon nehezen kinyomozható… Tovább olvasom