Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A munkanélküliség ellen

Február óta széles körben kíván segíteni a munkanélkülieknek a győri Gyökerek Jóléti Szolgálat. A tréningsorozat a Humán Erőforrás (HEFOP 2.2) nyertes pályázataként a szociális területen dolgozóknak nyújthat jó mankót.
Süttő Árpádné ügyvezetőtől megtudtuk, a százórás képzésre a győri szociális feladatokat ellátó intézményekből, bölcsődékből, a családok átmeneti otthonából, a Máltai Szeretetszolgálattól, az Igazságügyi Hivatalból és a területi gondozószolgálattól is jelentkeztek. A résztvevők eddigi tudásukat munkaügyi ismeretekkel, álláskeresési stratégiával és a konfliktuskezelés mikéntjével bővítik, ám a személyiségfejlesztésre is jócskán jut idő.
– A mostani képzés célja, hogy a résztvevők – eddigi tapasztalataik és önélményük alapján – felismerjék saját értékeiket, ezáltal pedig segíteni tudjanak másoknak is – részletezte Lászlóné Patay Judit előadó, a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia trénere. – Az előadás-sorozat részeként a hallgatók a munkanélküliség fázisaival is megismerkednek, a segítés praktikáját és módszertanát pedig ki-ki személyre szabottan alakíthatja.
Lakat Csaba, a RÉV szociális munkása a tanultakat a jövőben induló álláskereső klubokban hasznosítja. Balogh Norbertné, a Szent Cirill és Method Alapítvány gazdasági vezetője úgy vélte, a hallottak nyomán alapjaiban változott a munkanélküliekkel kapcsolatos attitűdje. Bizonyos benne, hogy a munkanélküliek egyik legveszedelmesebb „ellensége” a mentális leépülés, amelynek megelőzésére az őket segítő mentorok a legmegfelelőbb technikákkal élnek.

Segítség lehet

Gyökerek Jóléti Szolgálat Alapítvány
9023 Győr, Otthon u. 2.
Tel.: (96) 426-321; e-mail: gyokerek@gyokerek.axelero.net

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár az új országgyűléstől?

Tovább olvasom