Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A málna olcsóbb, a baromfi drágább

Utánanéztünk annak, hogy a győri piacon mennyire alacsonyak az árak, és mennyibe kerülnek a portékák.
Árak a győri piacon az elmúlt években július 21. és 24. között. (Ft)
Kattintson a képre >>
Három év távlatából minden júliusról elmondható, hogy volt piac a győri Dunakapu téren. Az is kijelenthető, hogy a kínálat nem hagyott sok kivetnivalót maga után, de azt már nem mondhatjuk el, hogy július közepén ugyanazok az árak fogadták a vásárlókat minden évben. Ebben semmi meglepő nincs, hiszen kevés olyan szolgáltatást vagy terméket lehetne most itt felsorolni, amely nem lett drágább az évek során.
Néhány zöldségnél, gyümölcsnél azonban azt látjuk, hogy az árak nemhogy nőttek volna, inkább lejjebb csúsztak.

A málna például 2003. július közepén 700–750 forint volt, most 300–400 forintért árulják a piacon. A burgonyáért sem lehet évek óta többet kérni 80 forintnál, s a dióbél is 200 forinttal most olcsóbb, mint két éve volt.
Azért nem minden terménynél kénytelenek egyre lejjebb vinni az árakat a piacosok, a paradicsom például most 60–100 forinttal többe kerül, mint 2003 nyarán. A tejföl és a tojás ára nagyjából az infláció mértékével változott, sokkal jelentősebb a különbség viszont a vágott tyúk esetében, amelynek ára csaknem kétszeresére nőtt két év alatt.

Összehasonlításunkban ügyeltünk arra, hogy azonos időszak árait nézzük: a Kisalföld 2003. július 21-én, 2004. július 22-én és 2005. július 24-én megjelent piaci jelentéseit vettük alapul. Azzal is tisztában vagyunk persze, hogy az időjárás és a termésmennyiség egyaránt befolyásolta az árakat, de így is tanulságos az összehasonlítás. Az árakat a hírgrafika mutatja. Az emberek véleményét a témáról a 8. oldalon olvashatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen tanulnának külföldön

A magyar diákok szívesen folytatnák tanulmányaikat külföldön vagy dolgoznának kint pár hónapig, vagy akár pár évig is - derült ki a Felvételi Információs Szolgálat felméréséből. Tanulás szempontjából leginkább Angliát, Németországot, az Egyesült Államokat és Ausztriát tartják vonzónak, míg dolgozni legszívesebben Németországba mennének. A kinti lehetőségeket azonban nem ismerik, és nem beszélnek nyelveket sem. Tovább olvasom