Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

A legszebb kitüntetés

A település lakóinak nagy érdeklődése mellett vette át díszpolgári oklevelét dr. Fehér János professzor a hétvégén Győrújbaráton, ahol a felnőttek mellett a jövő generációja is köszöntötte hetvenedik születésnapja alkalmából a nemzetközileg elismert májspecialistát.
Fotó: Bertleff András 0305 - BA_0865.jpg Díszpolgár: Fehér professzor Győrújbarát polgármester asszonyától vette át a kitüntetést.
– Nincs számomra szebb és jobb elismerés, mint ez a díszpolgári oklevél, amit szülőfalum, Győrújbarát önkormányzata, lakossága közös döntésében ítélt nekem. Köszönöm mindenkinek ezt az igen magas s legszebb kitüntetést. Külön megtiszteltetés, azért is, mert nagyon régen, ötvenegy éve elkerültem a faluból, s bejártam a világot. Ugyanakkor mégis baráti vagyok és itt érzem jól magam – mondta meghatódva Fehér János professzor, miután Juhászné Árpási Irma polgármestertől átvette a „Győrújbarát díszpolgára” címet igazoló oklevelet.
Győrújbaráton második alkalommal került sor az 1997-ben alapított díszpolgári cím átadására, miután az önkormányzat úgy döntött, hogy ezzel a címmel ismeri el azokat, akik az élet különböző területein – művészeti, tudományos, sport-, illetve társadalmi tevékenységükkel vagy az egészségügyben – kiemelkedő munkát végeztek a település hasznára, fejlődésére, s elismertségének növelésében. Elsőként 1998-ban Fülöp Imre polgármester kapta meg az elismerést a két választási ciklusban a faluért végzett tevékenységéért. A tavaly októberi testületi ülésen döntött az önkormányzat úgy, hogy hetvenedik születésnapja alkalmából dr. Fehér János professzor munkásságát ismerik el a díszpolgári címmel.
A falu kultúrházában telt ház előtt tartott ünnepségen – mi-

után Juhászné Árpási Irma átadta az oklevelet dr. Fehér Jánosnak – a professzor is megajándékozta a falut kétkötetes, Hepatológia című művével, ami leginkább összefoglalja eddig végzett munkáját. Az ünnepelt köszöntésére a helyi óvodások és iskolások mutatták be műsorukat, majd hivatásához hűen maga az ünnepelt tartott vetített képes előadást a helyes táplálkozásról.

A professzor életének főbb állomásai

Dr. Fehér János 1932. november 23-án született Kisbaráton, majd a győri gimnázium elvégzése után az orvostudományi egyetem következett, ahol 1958-ban szerzett általános orvosi diplomát. A kórbonctan-kórszövettan szakvizsgát a belgyógyászat szakorvosi vizsga követte 1965-ben, majd 1979-ben szerezte meg gasztroenterológiai szakképesítését. Szakmai pályafutása során számos egyetemi beosztása után a SOTE II. belgyógyászati klinikájának igazgatója, illetve az Országos Belgyógyászati Intézet igazgatója volt. Mindemellett az orvostudományok doktora, illetve kandidátusa címek megszerzése, számos könyv, szabadalmak, tudományos konferenciák fűződnek a nevéhez, s szinte megszámlálhatatlan nemzetközi szervezet és társaság tagjaként szerezte meg nemzetközi elismertségét mint májspecialista.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valahol Európában: bemutatták

Tíz éve kezdte el készíteni a Valahol Európában című film színpadi adaptációját Böhm György és… Tovább olvasom