Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

A külügy munkatársait megtévesztve jutott Putyin közelébe

Megtévesztette a külügyminisztérium több munkatársát és „közreműködői igazolványt" szerzett az a férfi, aki az így kapott engedély birtokában bejutott Putyin orosz elnök látogatásának színhelyére.
A férfit a magyar biztonsági szervek a parlament épületében tartóztatták fel, és onnan vezették el. Nem jutott és nem is juthatott volna közelebb az orosz elnökhöz, mint pl. a sajtótájékoztatóra várakozó újságírók. Emellett a Parlament épületébe való belépéskor átesett a szokásos un. mágneskapus ellenőrzésen – azaz nem jelentett közvetlen veszélyt az orosz államfőre. Az ügyben még aznap vizsgálat indult.

Mint kiderült, a magyar férfi (nem orosz üzletember!) a protokoll főosztályon úgy jutott az engedélyhez, hogy egy nem létező miniszterelnöki hivatalbeli engedélyre hivatkozott. Ezt az állítását a külügyminisztérium két munkatársa is ellenőrzés nélkül elfogadta, és az igazolványt egyikük ki is adta. A belépőt kiadó külügyminisztériumi dolgozó munkaviszonyát az ellenőrzés elmulasztása miatt a minisztérium közigazgatási államtitkára 2006. március 16-án megszüntette, a másik munkatárs megrovás fegyelmi büntetésben részesült.

Az eset kapcsán felülvizsgálják és szigorítják a Külügyminisztériumba való belépés rendjét. Erre azért van szükség, mert a férfi egy minisztériumbeli találkozóját követően kéredzkedett vissza az épületbe arra hivatkozva, hogy az igazolványát a büfében felejtette. A belépőt megkapta és – a szabályoktól eltérően – kísérő nélkül járt az épületben és így jutott el a protokoll főosztályra.

A külügyminisztériumi vizsgálat eredményeként döntés született a magas szintű látogatások alkalmával használatos engedélyek és igazolványok kiadási rendjének újraszabályozásáról is. Az új szabályokat a kül- és a belügyminiszter által közösen kiadandó rendelet tartalmazza majd. Az új rendelet megszületéséig ideiglenes jelleggel, de azonnal hatállyal szigorúbb szabályozást vezetnek be.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz vasárnap mutatja be programját

A Cselekvő Nemzet Programja - ez az alcíme a Fidesz választási programjának, amelyet vasárnap az… Tovább olvasom