Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A közigazgatási hivatal dönt

Benyújtották fellebbezésüket a Jereván-lakótelepi Ibolya-tó partjára tervezett horgászbolt építési engedélye ellen a Tó utcaiak. Az ügyben másodfokon már a megyei közigazgatási hivatal az illetékes. Döntés körülbelül hatvan nap múlva várható.
A Kisalföldben már két alkalommal beszámoltunk a Jereván-lakótelepi Ibolya-tó partjára tervezett horgászklubról és -boltról (Tizenhárom fát vágnak ki: 2006. január 9., Fellebbeztek az építési engedély ellen a lakók: 2006. február 11.). A fák kivágása ellen azóta mind a horgászok, mind pedig a tavat övező házak lakói szót emeltek.
Többen szerkesztőségünket is megkeresték panaszukkal, sőt – mint megtudtuk – fellebbezést nyújtottak be az építési engedély ellen a városháza műszaki irodájához.
– Sopronban rengeteg, üzleti tevékenység folytatására alkalmas épület van, nem kellene újakat építeni, parkok megcsonkítása és fiatal fák kivágása árán – írta szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében Kiss János. A soproni horgász arra is felhívja a figyelmet, hogy ezt a sportot éppen a természeti környezet közelsége miatt lehet szeretni.
Mint megtudtuk, a kiadott építési engedély ellen a műszaki irodához február 15-ig nyújthattak be fellebbezést a lakók, ez határidőn belül meg is történt. A városházának lehetősége lett volna visszavonni a határozatát, avagy a felettes szervhez – esetünkben a megyei közigazgatási hivatalhoz – felülvizsgálatra továbbítani. Ez utóbbit választották. – Hatvan nap áll rendelkezésünkre, hogy elbíráljuk a fellebbezést – mondta el Varga Csaba, a közigazgatási hivatal építési osztályvezetője. – A döntés lehet a fellebbezés elutasítása, az építési engedély megváltoztatása vagy hatályon kívül helyezése.
Megkeresésünkre Magyar Szilárd, a horgászklub beruházója elmondta, megvárja a közigazgatási hivatal állásfoglalását, és annak függvényében dönt a továbbiakról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nullpártrendszer

Javaslom a tisztelt Olvasóknak a nullpártrendszert, az anarchia szabályozott változatát. Tovább olvasom