Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

A kövérség vonzza a depressziót?

A túlsúlyosak között magasabb a depressziósok előfordulási aránya, mint az átlagos testalkatú emberek között.

Amerikai kutatók cáfolják a kedélyes kövérekről kialakult mítoszt. A közhiedelemmel ellentétben a túlsúlyosak között magasabb a depressziósok előfordulási aránya, mint az átlagos testalkatú emberek között.
 
Az Egyesült Államok felnőtt lakosságának harmada számít túlsúlyosnak, a depresszió pedig a népesség 10 százalékát érinti – olvasható a Membrana című orosz hírportálon. A Group Health Cooperative elnevezésű szervezet kutatói Gregory Simon vezetésével vizsgálatukba 9125 felnőttet vontak be, akiket részletesen kifaggattak kedélyállapotukról. A vizsgált személyek negyede volt túlsúlyos, s az elhízottak 22 százaléka számolt be különböző pszichés gondokról, beleértve a depressziót. Az átlagos testalkatú személyek között az arány 18 százalék volt.

A tudósok szerint az elhízottak "kedélytelensége" azzal (is) magyarázható, hogy a súlyfelesleg kihat az egyén egészségi állapotára, közérzetére, ami aligha ad okot a túlzott vidámságra. Ugyanakkor a túlsúlyos emberek kevésbé hajlanak a kábítószerezésre, vagy a túlzott alkoholfogyasztásra.

Jelenleg még nem világos, hogy a túlsúlyosság váltja-e ki a depressziót, vagy fordítva, a kedélybetegség vezet elhízáshoz - vagy esetleg mindkét változat igaz

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi sétán Risztov Évával

Egy széles karimájú, fekete kalapot vásárolt Risztov Éva, amikor elkísértük szegedi sétáján: egykori… Tovább olvasom