Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A koncert témája az orgona

Rákász Gergely koncertezett, vezetett rádióműsort, a világ számos országában tanult.
Koncertjei izgalmas zenetörténeti barangolások, Rákász Gergellyel kedden este Győrben, szerdán Mosonmagyaróváron, csütörtökön Sopronban, pénteken pedig Kapuváron találkozhatnak a zenebarátok.

Rákász Gergely 15 évesen adta első orgonahangversenyét, majd az iskolaévek alatt is folytatta a koncertezést. Később virtuóz sikerrel játszott Európában, valamint az Egyesült Államokban. Elvégezte az ELTE művész-tanári szakát, hat éve folyamatosan hangversenyezik.
Programjai: a Barokk Light és Romantika Light visszhangra találtak a művész közönsége körében, a látványkoncert gondolatával pedig új távlatokat nyitott a klasszikus előadásmódban. A zenetörténeti barangolások teljessé teszik az élményt – így hallgatva a zenét nemcsak halljuk, de értjük is azt.

„ A könnyed koncertek világában hirtelen ráébredtem, milyen keveset beszéltem a közönségemnek az orgonáról, erről a csodálatos, egyedülálló, semmihez sem hasonlítható hangszerről. A koncert témája épp ezért maga az orgona. Meg akartam mutatni az embereknek azt a hihetetlen komplexitást, emberi és isteni nagyságot, amely ezt a hangszert körüllengi." (Rákász Gergely)

Rákász Gergely a világ számos híres katedrálisa mellett hazai templomokban, hangversenytermekben játszik. Ötvenállomásos hazai turnéján sokan várják, és megalakult az úgynevezett Rákász Gergely-féle baráti kör is, amelynek tagjai levél vagy e-mail útján értesülhetnek a különböző koncertek időpontjáról, a koncertorgonista életének legfontosabb állomásairól. Megyénkbeli körútján többek között Bach, Widor, Vierne, Liszt, Franck és Bonnet művei csendülnek fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két keréken a Szigetközben

Kétmilliárd forintra pályázhatnak idén a Duna és a Tisza menti kerékpárút kiépítésére az… Tovább olvasom