Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

A kisebb állam előnyei

„ A város fejlődése töretlen, emelkedő pályán vagyunk, ugyanakkor a kerítés nincs kolbászból, mint azt az irigyek, gáncsoskodók állítják, így van mit tenni.” Mindezt Graffelner Kálmán, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőjelöltje jelentette ki sajtótájékoztatóján. A politikus Győr 3. számú körzetében indul a képviselőségért a 2006-os országgyűlési választásokon.

A képviselőjelölt szerint az

Európai Unió 2007 és 2013 közötti forrásbővítése jórészt az újonnan csatlakozottak felzárkóztatására fordítódik. Ahhoz azonban, hogy ebből Győr, illetve a régió pénzhez jusson, elképzelések, tervek kellenek. A városnak ezért a már meglévő terveit, projektjeit minél nagyobb számban szerepeltetni kell a Nemzeti fejlesztési terv II. pályázatai között. A képviselő hangsúlyozta, hogy parlamentbe jutása esetén mindenképpen kiáll amellett, hogy Győr minél több támogatáshoz jusson.
Graffelner Kálmán úgy látja, hogy a város pénzügyi helyzete stabil, adósságállománya kicsi, a gazdálkodása jó, ezért a hitelvizsgálatoknál a legjobb adós státusban van. A költségvetés bevételi oldalát azonban jövőre át kell strukturálni, az ipari adót az SZDSZ álláspontjának megfelelően csökkenteni kell mindaddig, amíg meg nem szűnik.
– A komoly adócsökkentésekhez az államháztartási és az önkormányzati reformokat végre kell hajtani. Az állam túl nagy, olyan dolgokat vállal magára, ami nem az ő feladata. A sokkal kisebb állam sokkal kisebbet vesz ki az adófizetők zsebéből – mondta el Graffelner Kálmán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marcalváros I. – szelektálnak, csak lenne elég szemetes

Örülni lehetne annak, amit a kép tanúsít: az Ikva utcában lakók láthatóan nagyon is komolyan veszik… Tovább olvasom