Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

A kisalföldi vasember delfinekkel készült Hawaii-on

Ma este startol a 30. ironman világbajnokság Hawaii szigetén, ahol a győri Major Józsefnek is szoríthatunk. A versenyzőkre 3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás, majd a hajrában maratoni futás vár.
Még egy óra és eldördül a rajtpisztoly az 2008-as ironman világbajnokságon, Konán. Két magyar versenyzőért szurkolhatunk: egyrészt a győri Major Józsefért, aki a tavalyi nagyszerű eredményének köszönhetően a 22-es rajtszámot viseli majd, másrészt a legutóbbi világbajnokságon első tízbe kerülő Csomor Erikáért (110). A rajt magyar idő szerint 18:45-kor lesz. Élőben közvetítik az egész versenyt a www.ironmanlive.com  oldalon, de a győri sportember csapata is igyekszik mindig friss információkkal szolgálni a verseny alakulásáról a www.majorjozsef.hu  weblapon. Major József elutazása előtt úgy nyilatkozott a Kisalföldnek, hogy a világ húsz legjobb triatlonozója közé szeretné magát beküzdeni idén.

Defekt az edzésen
A négyszeres magyar hosszú távú triatlon bajnok bő tíz napja érkezett a világ egyik legegzotikusabb szigetére, az utóbbi napok izgalmas eseményeiről faggattuk. „Három nappal a nagy viadal előtt, megtörtént az, ami minden versenyző rémálma: defektet kapni a kerékpáros pályán. Erikával erős lélekjelenlétünknek volt csak köszönhető, hogy könnyen megúszták a kis balesetet. Az történt, hogy az egész napos konai programról igyekeztünk hazafelé, amikor hallottunk egy tompa puffanást. Majd egy perccel később kiírta a műszerfal, hogy nincs elég nyomás a kerékben. Gyorsan félrehúzódtunk, kiszálltunk az autóból és szomorúan megállapítottuk, hogy a jobb hátsó kerekünk defektes lett" – kezdte a kisalfold.hu-nak Major József. Szerencsére nem estek kétségbe a magyar versenyzők, hamar feltalálták magukat és kicserélték a sérült jobb hátsót. Az sem zavarta őket, hogy közben szép lassan beesteledett.

További képekért kattinton ide!


Uszonyok az úszópályán
„Csütörtökön úgy döntöttünk, hogy benézünk a hivatalos úszópályára. Körülbelül 800 méternél tartottunk, amikor Erika egyszer csak felkiáltott: Először csak egy uszonyt láttunk, majd szerencsére hamar megjelent a többi is. Úgy 10 méterre tőlünk vonult el egy hatalmas delfin raj. Erika énekelgetett nekik, de sajnos nem jöttek ennél közelebb, így úgy döntöttünk folytatjuk a felkészülést" – említetett egy újabb Hawaii szigeti élménymorzsát a kisalföldi vasember.

A világbajnokság körülményeire térve a következő a helyzet a Csendes-óceán közepén. „Nagyon párás és meleg az idő. Kint a pályán, a lávasivatag közepén, ahol az aszfalt nyomja föl a meleget, olykor a 40 Celsius-fokot is eléri. A legnagyobb nehézséget azonban a nagyon erős szél okozza. Ezt leszámítva a szigetnek ezen a felén mindig nagyon jó az idő, sohasem esik az eső. Az a szerencsém, hogy jobban szeretem és jól bírom a meleget, így nekem kedvez az itteni klíma. Remélem, a versenyen sem lesz vele gond, ezen nagyon sok múlik" – búcsúzott a négyszeres magyar bajnok.
Szeghalmi Balázs

Olvasóink írták

  • 1. ironmanfan 2008. október 11. 19:05
    „Szívesebben olvasok ilyen hírt,mint azt a megannyi politikától bűzlő cikket!!!
    Sok sikert a magyar ironman-eseknek!Le a kalappal a kitartásukért,sok embernek lehetnének példaképeik!Én mindíg felnézek ezekre a sportolókra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Albert Györgyi temetése mégis nyilvános lesz

Mégis leróhatják tiszteletüket Albert Györgyi ravatalánál tisztelői. A riporter családja sokáig… Tovább olvasom