Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

A kineziológia a lelki eredetű betegségek gyógymódja

A stressz, a depresszió, a meddőség és még jó néhány probléma visszavezethető egy-egy elfojtott múltbeli negatív élményre – állítja Szollár György kineziológus. Az izomtesztelés módszerével a kineziológia megoldást jelenthet panaszainkra, ha azok gyökere lelki eredetű.
A stressz korunk népbetegsége: rohanó életformánk, a munkahelyi problémák, a határidők, áremelések miatt úgy érezhetjük, hogy szétforgácsolódunk a hétköznapokban. Az állandósult stressz hatására a tünetek között megjelenhet a depresszió, a rossz közérzet és a szorongás. A kineziológia többek között ezekre a problémákra is megoldást nyújthat.

Energiablokkok

– A legtöbb betegség lelki problémára vezethető vissza. A kiváltó okok között előkelő helyet foglal el rohanó korunk egyik vezető tünete – a stressz. A kineziológia lelki megközelítésből vizsgálja az egész embert. Az eljárás arra épül, hogy minden, ami történik velünk, egészen a fogantatásunktól kezdődően, hatással van további életünkre. Ha a múltunkban szembekerültünk egy-egy olyan problémával, amit nem tudtunk akkor és ott megoldani, akkor ez a probléma elraktározódik a tudatalattinkban. Egyfajta görcsként, energiablokként befolyásol bennünket jövőbeli döntéseinkben – magyarázza Szollár György kineziológus, aki a könnyebb érthetőség miatt egy példát hoz fel.

– A zebrán áthaladva egy autó hangos fékcsikorgással épphogy csak meg tud állni előttünk. A szívünk hevesen ver, úgymond földbe gyökerezik a lábunk. A szituáció elraktározódik a tudatalattinkban. Később már elég, ha csak fékcsikorgást hallunk, ez a rossz élmény ismét előtör bennünk, függetlenül attól, hogy a pillanatnyi helyzetben már nem is vagyunk veszélyben. Mégis átfut rajtunk a már korábban tapasztalt görcsös érzés. A kineziológiai kezelés során az életünk folyamán megélt rossz élményeket, elraktározódott negatív adatokat kérdezzük le.
A kezelés alkalmával kiválasztunk egy célt, és izomteszteléssel megkeressük a problémához kapcsolódó energiablokkokat. Ezeket feloldjuk, miáltal létrehozzuk az energiaegyensúlyt – mondja a szakember.

Az agy és az izmok

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat. A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára, miközben direkt kérdéseket intéz hozzá. A kar vagy „erős tartás" vagy „elgyengülés" választ ad. Utóbbi történik bármely kellemetlen érzés, emlék hatására, így lépésről lépésre kideríthető az alapprobléma.

Oldási technikák

– A kineziológust egyfajta élő hazugságvizsgálónak tekinthetjük. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható tájékoztatást ad a tesztelő kineziológus által feltett kérdésre. Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, és rendezésre vár. A kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a működési zavarokat. A szavakkal ellentétben a testünk nem tud hazudni. Ha megvan a blokkolást okozó emlék, az különböző oldási technikákkal megszűntethető. Ezek a technikák elősegítik testünk energiáinak optimális áramlását – állítja a kineziológus, és hozzáteszi – a kérdések természetesen személyenként változóak. Egészen mélyen elraktározott régi emlékek is felszínre hozhatóak. Az orvosok által reménytelennek vélt esetekben is jelenthet megoldást a kineziológia, hiszen például meddő nőkön is segített már az izomtesztelésen alapuló módszer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgó Megyei IV. osztály

Páder Sport Soproni csoport Tovább olvasom