Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A KDNP a Magyar Szolidaritás Szövetsége mellett

A Kereszténydemokrata Néppárt választmányi ülése elfogadta a két nagy keresztény szervezet egyesülését, amely a német kereszténydemokrata-keresztényszocialista összefogás mintájára fog működni.
Orbán Viktor az MSZP egyik tagozatának tekinti az MDF-et. A Fidesz elnöke a KDNP országos választmányi ülésén beszélt erről, ahol azt is elmondta, pártja jövő heti kongresszusán kétharmados bizalmi szavazást kér: folytathatja-e munkáját az elnökség és ő, mint pártelnök.

- A Kereszténydemokrata Néppárt lelkesedéssel és örömmel fogadta az önálló frakció létét, mely 23 képviselővel az Országgyűlés harmadik legerősebb frakciója és a frakciószövetség, valamint örömmel fogadta a Magyar Szolidaritás Szövetségének a megszületését - mondta Semjén Zsolt.

Orbán Viktor szerint - akit Barankovics Emlékéremmel tüntetett ki a választmány - a német kereszténydemokra és keresztényszocialista unió kapcsolatára emlékeztet a megoldás, beszélt a Fidesz elképzeléseiről is.

- Lassan túljutunk a választások értékelésén. A politikai értelmű lezárása ennek a folyamatnak a jövő héten a Fidesz kongresszusán várható, ahol az elnökség tagjai, magam is bizalmi szavazást kértünk. Az elnökség nevében bejelentettem, hogy mi akkor tekintjük a bizalmat megerősítettnek, hogy ha legalább kétharmada a kongresszusnak emellett voksol - mondta Orbán Viktor.

Mint mondta, az önkormányzati választásokra csak egység és teljes bizalom birtokában tud felvonulni a jobboldal, a következő idők teendőiről egyébként Orbán Viktor tesz majd előterjesztést a kongresszusnak. Bejelentette, hogy a hétfői frakcióülésen megválasztják a frakcióvezető-helyetteseket is. Az ellenzék - tette hozzá - nem az ország, hanem a kormány ellenzéke, ezért nevezi magát alkotó ellenzéknek.

- Ellenzéki, tehát nem kormányzó pártként is meg fogjuk tenni a javaslatainkat, kezdeményezőek leszünk. Az egyik dolga az ellenzéknek az, hogy miközben elvégzi az alkotó ellenzék munkáját, kormányképes erőként kell léteznie. Az a helyzet, hogy a polgárok úgy döntöttek, hogy a jobboldal éljen együtt azzal a helyzettel, hogy most a baloldal fog kormányozni. Mi ezt értékeljük, de majd meg akarjuk változtatni, de ennek nem most van itt az ideje. Itt nem 16 év örökségéről van szó. Ki fogunk állni minden olyan magyar ember mellett, akivel meg akarják fizettetni az elmúlt négy év rossz kormányzásának az árát. Semmilyen elvonáshoz, egyetlen kisember megsarcolásához sem járulunk hozzá - mondta Orbán Viktor.

Arra a kérdésre: lesz-e ellenkormány? - Orbán Viktor azt felelte: egyelőre kormány sincs és kormányprogram sem, mert eltér az a választási programtól, amiről máris lemondtak. Végül egy kérdésre személyes véleményként azt mondta: az MDF-et a szocialista párt tagozatának tekinti, amiért elnézést is kér az MDF minden megbecsülést érdemlő tagjától, mert véleménye szerint a jobboldalon cselekvésre és nem vitákra van szükség.

(Krónika hírszolgálat)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bókok nőknek

Nézem és azon gondolkodom, kegyed tetszik-e már nekem vagy igyak még? Még több bók itt. Tovább olvasom