Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A katonai középiskola védelmében

„ Tarthatatlan, hogy évente iskolákat zárnak be Győrben” – hangzott el a Zöld Demokraták Szövetsége (ZDSZ), a Polgári Érdekvédelmi Egyesület és a Győri Civil Kontroll Egyesület tegnapi közös sajtótájékoztatóján. A szervezetek képviselői ez ellen emelték fel hangjukat.
Dr. Sebestyén Ágota a ZDSZ képviselőjelöltjeként és szülői minőségében is érthetetlennek és megalapozatlannak tartotta a Honvédelmi Minisztérium iskolabezárásra vonatkozó döntését.
– Ezzel a szabad iskolaválasztás jogát is megvonták tőlünk – vélekedett dr. Sebestyén Ágota. – Február közepén több szülőtárssal és a gyerekeinkkel együtt döbbenten értesültünk a Béri Balogh-gimnázium bezárásának híréről. Az oktatási ombudsman a Honvédelmi Minisztériumnak passzolta vissza a panaszunkat, az állampolgári jogok miniszteri biztosa pedig csak márciusra ígért valamilyen választ. Mindeközben a gyerekeink jövője, továbbtanulása a tét.
A tájékoztatón magukat képviseltető szervezetek a megye, a város és az országgyűlési képviselők támogatásában bíznak, remélve, hogy még kapaszkodhatnak az utolsó szalmaszálba, s talán véglegesen mégsem kerül lakat a katonai középiskolára.
Reuter György, a Győri Civil Kontroll Egyesület elnöke annak adott hangot, hogy – információik szerint – háromszoros túljelentkezéssel számolhatott a középiskola. Az ide jelentkező fiatalok most kereshetnek másik intézményt. A mostani „parancsot” sokan nem értik és reménykednek a döntés megváltoztatásában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan aszfaltoznak

– Ha az időjárás engedi, hamarosan megtörténik az aszfaltozás a Dunakapu tér és a Teleki… Tovább olvasom