Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

A Jobbik Magyar Őstörténeti Intézet felállítását kezdeményezi

A Jobbik örömmel értesült arról, hogy Szőcs Géza kulturális államtitkár szeretné elindítani a Julianus barát programot, amellyel a magyarság eredetét genetikailag kutatnák, és a párt ragaszkodik egy Magyar Őstörténeti Intézet felállításához - közölte a Jobbik szombaton az MTI-vel.
"Erősen támogatjuk a kezdeményezést, hiszen elsőként a Jobbik mert nyíltan beszélni a magyar őstörténettel kapcsolatos hivatalos álláspont súlyos ellentmondásairól. A magyar népemlékezet egyetlen olyan elemet sem tartalmaz, amely ne a keleti szkíta-avar-magyar folytonosságot támasztaná alá. A finnugor elmélet bizonyíthatóan a Habsburg-ház megrendelésére született (Budenz József, Paul Hunsdorfer), célja pedig büszkeségünk, identitásunk megtörése volt.

Mivel politikailag beilleszkedett a szovjet időkbe is, ezért átvették, majd dogmává merevítették azt" - tartalmazza a közlemény.

A Jobbik szerint mindezidáig hivatalos szinten próbálták ellehetetleníteni még a vita felvetését is a magyar nép eredetéről, sőt az akadémiai álláspont kifejezetten megbélyegzi, kiközösíti azokat, akik a finnugor elméleten kívül mást mernek mondani. Odáig jutottunk, hogy a külföldi kutatások lassan az akadémiai álláspontot teszik nevetség tárgyává. "Éppen itt az ideje, hogy a szemléletváltás itthon is megtörténjen" - tartalmazza a Pörzse Sándor jobbikos parlamenti képviselő által jegyzett közlemény.

Szőcs Géza egy hónapja a Parlament Caféban tartott előadásában arról beszélt, hogy "néhány fős genetikai kutatócsoportnak föl kellene térképeznie a mai magyar népesség genetikai kapcsolatrendszerét mindazon népekkel, amelyekkel a történelemben vélelmezhetően (vagy csak egyesek vélekedése szerint) vérségi kapcsolatba került". Hogy e kutatás eredménye milyen " ma kötelező, olykor akadémiai " dogmákat fog megingatni és milyen legendákat szétoszlatni, ez némelyeknek bizonyára fájdalmas lesz, de az eredetkutatásba értelmetlenül fektetett további spekulációkat, vitákat, szócséplést, indulatokat talán mérsékelni fogja, miközben "hozzásegíthet bennünket egy realista kép megalkotásához, ami őstörténetünket illeti.(Mondanunk sem kell, hogy ez a feladat tudományosság és módszertani szigor tekintetében a maximumot követeli meg a kutatóktól.)" - olvasható az államtitkár interneten közzétett előadásában aki azt javasolta, hogy legyen ennek az "őstörténet-barát" kutatásnak a neve Julianus Barát Program!

Ezzel kapcsolatban az Indexen pénteken megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy nem fél-e a támadásoktól, Szőcs Géza úgy válaszolt: "Én az igazságtól nem félek. Amitől félek, vagy inkább bosszant és idegesít, az az, amikor intellektuális energiákat pazarolnak értelmetlen vitákra, és ütköztetnek olyan nézeteket, amelyeknek csak névleges közük van a valósághoz, jelen esetben a múlt idejű valósághoz. Egyébként magam is kíváncsi vagyok, hogy a finnugor elmélet hogyan állja ki a genetikai összevetés próbáját, és úgy gondolom, a kíváncsiság az egész emberi civilizációt és kultúrát meghatározó és mozgató erő. Nem szabad a kíváncsiság jogát elvitatni magunktól vagy másoktól."

Arra a felvetésre, hogy valóban a kulturális minisztérium feladata lenne, hogy új kutatási irányt jelöljön ki, az államtitkár úgy reagált: Ez inkább az Akadémia feladata volna. Ám a kulturális diskurzusokban jelennek meg folyamatosan a délibábos viták, a sületlenségek. A kevésbé képzett emberek fantáziáját ez megragadja, és végső fokon a nemzeti identitásukban okoz zavart. Mert oda jutnak el, hogy nem is magyar vagyok, hanem ez vagy az. Ezeknek szeretnék véget vetni.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. mbela03 2010. június 20. 19:30
  „http://www.youtube.com/watch?v=CAiItzxKfMQ&feature=related”
 • 55. mbela03 2010. június 20. 19:25
  „http://www.youtube.com/watch?v=tCgey6DZtd0&NR=1”
 • 54. vonLichthofen 2010. június 15. 17:37
  „Ismételten mondom, a honfoglalók negyed, esetleg max. harmadannyian voltak mint az itten talált népek, akkor mit keresünk? A magyar nyelv szerkezete, márpedig finnugor, semmiképpen nem török. ----ezt irja a puncher.

  Nemzetközi tudósgárda nem tudott eddig következetes döntést hozni a kérdésben, de puncher eldönti a kérdést Óvári. Ált.Isk. végzettségével

  puncher, azért mert te valamit ismételten mondasz, az korántsem jelenti azt, hogy igaz is volna.
  Ez csak mindössze annyit jelent, hogy féligazságokat vagy szemenszedett és tendenciozus hazugságokat szajkózol unos untalan.
  A kitételed, hogy a honfoglalók negyed /és itt megengedsz puncher egy tévedést/ esetleg max. harmadannyian voltak....talán a legnagyobb baromság amit valaha is leírtak a magyarsággal kapcsolatban, pedig volt jónéhány zöldség amit már összehordtak róla.

  puncher, mostmár a magyar őstörténetben is oskolázottnak és tudósnak képzeled magad?
  puncher, csak csináld továbbra is azt amihez legjobban értesz és amiért - ha nem is busásan - de megfizetnek.
  A szarkeverésre, a haza elárulására, idegen érdekek szajkózására, hazugságok tendenciozus terjesztésére, hátulról mellbe támadásra gondolok itt elsősorban.”
 • 53. pancser 2010. június 14. 18:26
  „Ha nem számít a származás, akkor minek erőlteti ezt a marhaságot Vona? Változatlan állítom felesleges az egész, értelemtlen. Ha lehet valaki magyar bárnilyen ősökkel, erre Vona Gábor a példa, akkor kiket akar megbélyegezni, gondolom nem saját magát. Mert ugye az etióp zsidók feketék, a kinaiak sárgák, a mediterrániumban élők alacsonyak, barnább bőrűek mint a dániaiak, hogyan lesz ebből a dologból valami közös, ha még szín sem egyezik. A fajelmélet meg a genetikai kutatás ezzel kapcsolatban őrültség. F.Fhfn báró szerintem zömében szláv ősökkel néhány csepp zs.dó vérrel játsza itt magát, de minek? Ismételten mondom, a honfoglalók negyed, esetleg max. harmadannyian voltak mint az itten talált népek, akkor mit keresünk? A magyar nyelv szerkezete, márpedig finnugor, semmiképpen nem török. Több szláv szavunk van mint török, a nyelvünk jól tükrözi a magyar nép őstörténetét, és vándorlását. Mellesleg a lovasnomád kultúra előtt is voltak kultúrák, ami a lenézett, halászat, vadászat, gyűjtögetés volt gyalogosan!”
 • 52. SC 2010. június 14. 17:22
  „meir!
  Ez van amikor nem a tények,hanem az elnyomó politika hallgattatja a szavát...Érted,ugye?:-)”
 • 51. vonLichthofen 2010. június 14. 15:32
  „38puncher,
  miért kellene felfedezned a Vona Gáborban turanoid vonást.?
  Vona Gábor - Allah növessze hosszúra a szakállát - nem a saját turanoid vonásai miatt aggódik, hanem egy tudományosan kutatható kérdésre akar tudományos módszerekkel választ kapni mindannyiunk érdekében.
  Vona Gábor nem korábbi elméletek megdöntését és megdőlését várja ettől a vizsgálattól hanem azt, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz.
  Láthatóan ennek megértése és mentális feldolgozása nem kis fáradságodba kerül, ne erőltesd a dolgot túlságosan, maradj csak annál amihez értesz /hazaárulás, a magyarság folyamatos mocskolása, a szlovákoknak, Israelnek, románoknak drukkolni a magyarok ellenében, bértollnokság, s mi még/.

  Számomra inkább úgy tűnik puncher, hogy a Vona Gábor nem turanoid vonásaival csak azért foglalkozol ilyen feszült figyelemmel és kiterjedten mert a SAJÁT legkevésbé sem turáni jellegzetességeidet akarnád kendőzni.
  puncher, Allah szemében mindenki egyenlő még te is, bozontos szakállad, nagy orrod, bazedovos szemed és undorító szokásaid ellenére.

  Egy semmiképpen sem turáni, de 100 százalékban magyar érzelmű magyar.”
 • 50. meir 2010. június 14. 13:16
  „49!!!
  BRAVOOOOOOO!!!!
  Mar Mr.Trefort is 1877-ben "ugy valasztott" maganak Osoket???!!!
  ez aztan a...........!!!
  Ja kerem!igy mar minden vilagos!! ha az osoket egy listarol lehet valasztgatni,kinek-kinek, kenye-kedve szerint!!
  Mr.Trefort 1877-ben ugy latta jonak,megicsak jobb-szebb Eszaki German felmenokkel birni,mint holmi egyszeru mezei, szittyakkal !! ezt aztan azota ugy 10-szer valtogattak!!!ma eppen egy "szittya" van soron,de ki tudja ugy par ev mulva valtozik-e megint!!??”
 • 49. SC 2010. június 14. 12:49
  „"Tisztelem az urak álláspontját, én azonban - mint miniszter - az ország érdekeit kell nézzem, és ezért a külső tekintély szempontjából előnyösebb a finn-ugor származás princípiumát fogadnom el, mert nekünk nem ázsiai, hanem európai rokonokra van szükségünk. A kormány a jövőben csakis a tudomány ama képviselőit fogja támogatni, akik a finn-ugor származás mellett törnek lándzsát."

  Trefort Ágoston 1877”
 • 48. pancser 2010. június 14. 10:54
  „47! Hiába az erőlködés, a magyar nyelv rendszere finn-ugor, teszik vagy nem, ez a helyzet. Hogy ki vette át kitől azt nem tudni. Mindenesetre a nyelveket használók között vannak magas szőkék fenno-nordikusok mint a finnek, de vannak ferde szeműek, mongolredővel.
  A finnek nem akarnak megtgadni bennünket de mi őket igen. <moderálva sértő>”
 • 47. kolombela 2010. június 14. 08:38
  „Az elmúlt 60 év kitörölhetetlen nyomot hagyott a fejekben, teljesen megkárosítva az emberek gondolkodását. Magyarország őstörténelmének legújabb (finnugorista) elméletét a Habsburg-ház megbízásából, külföldi "tudósok" dolgozták ki 1848 után, ami a mai napig is az akadémiai tanítás alapja. Ezt tanulják az iskolákban, a leendő történelem szakos tanároknak is ezt tanítják, alternatíva nincs.
  Az akadémiai "tudósok" általános reagálása a mást vallók dolgozataira sosem tudományos cáfolat, hanem az általános "tudománytalan", "délibábos mese", "már megint mindenkiben a magyart látjuk" szövegek.

  43. hozzászólás pancser 2010.06.13. 22:05
  Ha Atilla olyan barbár lett volna, mint ahogy az a korabeli nyugati (érts: ellenséges) krónikákban leírták, akkor Rómát Ő fosztotta volna ki és égette volna fel a germánok helyett.
  A magyarságnak pedig a legtöbb köze van a hunokhoz, amit a finnugorista történelem szemlélet természetesen tagad, mert ha nem tagadná, az elmélet sem működne.
  Őstörténetet kitalálni könnyű, erre jó példa majd az összes szomszédos ország "történelme".”
 • 46. meir 2010. június 14. 02:39
  „A Jobbik ujra eleszti a-"Karpat-Duna-Nagyhaza,Magyar Verrogvalosag" cimu Dr Imredy Bela,fele okorseget!??
  annak mar a 30-as evekben se volt nagy jovoje!!!akkoriban az Orszag 80%-a azon rohogott!!!”
 • 45. Eva- 2010. június 13. 23:26
  „http://www.google.hu/search?q=Sz%C5%91cs+g%C3%A9za+Juli%C3%A1nus+bar%C3%A1t+program&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
  150 000 reagálás

  a ma legfontosabb kérdése!”
 • 44. info2009* 2010. június 13. 22:43
  „A genetika - tenyfeltaras (persze ha fuggetlenek a kutatok). A magyar nyelv kutatasa is erdekes, hiszen Del-Amerikaban magyar nyelvet beszelo torzsek vannak. A Habsburg-Spanyol del-amerikai "felfedezes" es "terites" alatt, a spanyolok csaki es kizarolag magyar Palos szerzeteseket engedett Del-Amerikaba kivinni mint hitterito papokat - vajon miert? Es tovabba erdekes, hogy barlangokban szekely rovasirasok talalhatoak mai napig ott. Szoval sok nyom volt amit a Vatikan el akart tuntetni, de meg mindig vannak bizonyitekok. Tovabba a Csango kultura, dalok stb kutatasa is erdekes lehet. A magyar nep sokkal regebbi, mint azt a habsburg+szoc-finnugor-hazugsag-elmelet el akartatja hitetni, es nem veletlen, hogy az (ismert) tortenelem alatt tobbszor el akartak pusztitani bennunket es a mai globalis elit sem patyolgat bennunket. Megismerni az IGAZI tortenelmunket mind tartalomban es idoben (tobb ezer eves) a kezdete lehet, hogy visszanyerjuk identitasunkat. A hazugsagnak veget kell vetni, es ki kell nyomozni, hogy kik es miert hazudtak eredetunket,tortenelmunket? A magyarsag megosztottsagat be kell fejezni, mert igy uralkodnak folottunk. Egysegben az ero!!!”
 • 43. pancser 2010. június 13. 22:05
  „Attila egy kegyetlen fosztogató ráblóvezér volt, akárcsak azok a magyar bandák akiknek emléke nem éppen dicső, mi finoman kalandozásnak nevezzük a békés lakosságot rettegésben tartó eleink cselekedeteit. A magyarságnak semmi köze a barbár hunokhoz ez csak hivetkozás volt, de annak is rossz.
  Az igazi magyar az aki nem firtatja a népe génjeit mert annak semmi értelme. Több szláv van bennünk mint az összes többi együttvéve! Vonában akárhogy is nézem mezoptámiai vonások vannak, lehet örmény, esetleg kánaáni, asszír, arab stb. csak turáni nem.”
 • 42. greenie 2010. június 13. 20:28
  „Kedves Mbela! Hát felvilágosítalak, hogy szerintem 100szor igazabb magyar vagyok, mint te kedves barátom. Ja, ha már itt tartunk, akkor jól értelmezem, hogy te baloldali, szoci <moderálva> vagy, mert nem támogatod a 2ős állampolgárságot, mivel szerinted erdélyben nem magyarok laknak, hanem románok? Vagy hogyis van ez? Azért megnézném a te családfádat, hogy mennyi az igaz, ősi, sztyeppéken nevelkedett magyar, aki Attila fegyvertársaként harcolt. Én ismerem a múltmat, és büszke is vagyok valamennyi ősömre. És te ismered? Büszke vagy rá?”
 • 41. RickCartman 2010. június 13. 18:50
  „34. hozzászólás meir 2010.06.13. 12:26

  Azt az un,; "finn-ugor" kapcsolatot mar ugy jo 25-eve hogy elvetettek!!!
  kar azon lovagolni!!!

  Igen, elvetették, azok, akik megbuktak történelemből....Nem kell még 8 elemi sem hozzá,de nem is ez a lényeg.Vesd el azt az elméletet is, mely szerint a Föld forog a Nap körül, attól még az igaz marad...ennyit arról. hogy ki mit "vet el". Nem mindegy?”
 • 40. Primax 2010. június 13. 17:24
  „25. hozzászólás kolombela !
  Sehr danke !”
 • 39. poorman 2010. június 13. 17:03
  „Ki <moderálva> ez a Szőcs Géza és Vona Gábor? :)))”
 • 38. pancser 2010. június 13. 14:35
  „Ahogy ránézek Vona Gáborra, még véletlenül sem fedezek fel benne turanoid vonást. Nem tökmindegy ennek a hülyének, hogy van vagy nincs kutatás ez ügyben. A legközelebbi rokonaink, szlávok, románok, germánok és csak ezután a honfoglalók, akikből, meg a genetikai jellegükből mára alig maradt valami maradt, legfeljebb néhány kiállóbb pofacsontú, egyébként tisztes magyar ember hordozza a betelepülők jegyeit.”
 • 37. senechal 2010. június 13. 13:29
  „béééla !
  most azt hiszed, hogy a wikivel tudományos lettél ... ? :)
  Mondom, hogy komoly dógokkal foglalkozzál !/ lsd 36#
  1.finnugrista = finnugor nyelvcsaláddal foglalkozó nyelvész. használják még a germanista, szlavista módon is a kifejezést, csak te eléggé be vagy gőzölve, mert rögtön szitoknak hiszed. :D
  2.Azért a tudománytalan a legfőbb jelző, mert az: tudománytalan. lsd még : délibábos. dilettáns. hagymázos stb. Ezek u.azt jelentik.

  még eygszer ide írom neked Szőts Gézát : A kevésbé képzett emberek fantáziáját ez [ má´ mint a dilettáns nyelvészkedés ] megragadja, és végső fokon a nemzeti identitásukban okoz zavart. .... lsd a cikk utolsó bekezdését”
56 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüskevár-hangulatú gyermektábor épül Százhalombatta közelében

A Tüskevár című filmből jól ismert vadregényes körülmények között táborozhatnak jövő évtől a… Tovább olvasom