Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

A jó portré előny a versenyben

Az önéletrajzhoz mellékelt jó minőségű, éles fénykép nagyon hasznos lehet.

Feltétlenül szükség van az önéletrajzhoz a fényképre is? Én attól tartok, ha fotók alapján,  "pofára" választanak, akkor előfordulhat, hogy a legtapasztaltabb, legrátermettebb jelölt anyagát tolják félre, csak mert unszimpatikus az arca. Pedig lehet, hogy egy interjú során jó benyomást tenne - írja levelében Nagy Kristóf. 

Ifj. Orbán Aladár személyzeti tanácsadó
Az önéletrajzhoz mellékelt jó minőségű, éles fénykép nagyon hasznos lehet. De szögezzük le: csak a jó portré lendítheti elő ügyünket, minden más fotó, bármily mutatós is, akár nevetségessé is tehet bennünket. Az adatbankokban regisztrálók a legjobb formájukat igyekeznek felmutatni az anyagukhoz csatolt fotón, csak ezzel tudom magyarázni, hogy gyakran karácsonyfát látni a háttérben vagy úszómedencét, sőt, néha a mama is ott ül a kanapén. Ezek a fényképek, csakúgy mint a legtöbb egész alakos fotó nem valók az önéletrajzokhoz, s többet ártanak, mint használhatnának.

A jó portréfotó ugyanakkor szimpatikussá teheti a jelöltet, adatai személyesebekké válnak, s jobban rögzülnek a tanácsadóban is. Egy-egy ilyen "jól sikerült" bemutatkozás többször, több helyen és hosszabb ideig is "beugrik", ha ajánlatot várnak a fejvadásztól. A fénykép minősége, s maga az arc sokat elárul a jelöltről, s ha az összbenyomás pozitív, a tanácsadó máris bátrabban ajánlhatja a jelöltet - akár szélesebb körben is.

Persze az állás elnyerésében nem ez lesz a döntő, hanem a tapasztalat, a rátermettség. Ám az első benyomás fontosságát kár lenne tagadni! Amikor harminc-negyven pályázat érkezik egyetlen állásra, bizony a portré is döntő lehet abban, kiket hívnak be a személyes beszélgetésre.
Észrevételeiket, kérdéseiket továbbra is várom az orban.aladar@origo-santa.hu e-mailcímen!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs most már az egész városban lesz

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom