Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

A jelöletlen autókkal a veszélyes sofőröket szűrik ki a rendőrök - videó

A rendőrség pénteken közleményben cáfolta, hogy a közlekedési jogsértések kiszűrésére használt civil autókkal gyorshajtásra kényszerítik a közlekedőket.
Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken honlapján közölte: a járőrautókkal a mások életét is veszélybe sodró sofőröket kevésbé lehet kiszűrni, mert a szabályokat jellemzően csak addig tartják be, amíg látják a rendőröket.
    
A rendőrség a balesetek megelőzésért kombináltan alkalmazza az álló és a menet közbeni méréseket - tették hozzá.
    
A rendőrség korábban is használt közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából civil gépjárműveket. A baleseti helyzetre tekintettel április 16-án felújított és hitelesített FámaLézer készülékekkel szereltek fel ezeket a gépkocsikat - olvasható a honlapon.
    
A közösségi médiában terjedő hírekre, amelyek szerint a civil autókkal gyorshajtásba hajszolják az egyébként szabályosan közlekedő sofőröket, úgy reagáltak, hogy a rendőrnek nem érdeke a bírság kiszabása.
    
A menet közbeni mérésekre alkalmas kocsival nem kell a mért járművel azonos sebességgel, ugyanabban a sávban haladni. A szabályszegésen ért járművet pedig ott állítják le, ahol azt biztonságosan meg lehet tenni, tehát autópálya leállósávjában nem - magyarázták.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: a magyar államnak kötelessége fellépni a migráció szervezői ellen

Orbán: a magyar államnak kötelessége fellépni a migráció szervezői ellen
Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban. Tovább olvasom