Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

A hűség a legszebb dolog a világon

Megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte szombaton a kópházi Pszirózsa Nyugdíjasklub. A házigazdákat sokan felköszöntötték, mindazok itt voltak, akikkel baráti kapcsolatba kerültek az elmúlt évek során a klub tagjai.
A legfiatalabb a hatvan, a legidősebb a nyolcvan évhez áll közelebb a Kópházán tíz éve megalakult Pszirózsa Nyugdíjasklub tagjai közül. Nyilvánvaló volt, hogy a jelenlévők számára a közösség sokkal többet jelent, mint a kéthetente megtartott összejövetelek.
Egymás segítése a mindennapokban, a másikra való odafigyelés, az egymás közti kapcsolatok ápolása életük része lett.
– A klubot a hűség tartja össze. Ez a legszebb dolog a világon, hűség Istenhez, a hazához, a családhoz, egymáshoz. Ez az érték a mi közösségünkben megvan – mondta Tóth Béláné Emma, a klub vezetője. Az ünnepség elején gyertyát gyújtottak, hogy azok, akik már meghaltak, idetaláljanak.
A meghívottak közül mindenki eljött, akivel valaha kapcsolatba kerültek a kópházi klub tagjai. A fertőendrédi nyugdíjasklub, a Nagycenki Honismereti Kör, a bécsi horvát klub, a brennbergbányai Borbála Kórus, a fertőszentmiklósi nyugdíjasklub, a soproni Napsugár nyugdíjas-egyesület, a soproni horvát önkormányzat és a kópházi horvát egyesület képviselői is felköszöntötték a jubilálókat. Az utóbbiak a jókívánságok és az ajándékok mellett vidám tamburamuzsikát is hoztak magukkal a rendezvényre, ezzel ajándékozva meg a klub tagjait és a vendégeket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom