Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A hiba életünk része

Az élet lényegi része az, hogy hibázunk. Aki hibázik, az él, az aktív.
Tekintse a hibákat az élet folyamatosságának szerves részeként, melyben a lehető legjobb személlyé formálja saját magát. Hibáinkat nincs miért szégyellni. Mindannyian hibázunk. Méghozzá elég sokszor. A hibák ahhoz szükségesek, hogy ne állapodjunk meg, ne legyen életünk olyan, mint az állóvíz. A hibák továbblöknek, előrekésztetnek bennünket, új készségeket kell megtanuljunk, új ismeretekre teszünk szert általuk.

Tanuljon a hibáiból! Gondolja át, elemezze, és nézze meg, hogy mi miért történt. Elhamarkodottan cselekedett? Vagy éppenséggel addig bizonytalankodott, míg elszalasztotta a lehetőséget? Nagyon ideges volt és azért bakizott? Derítse ki az alapokat és ekkor már egy újra felbukkanó hasonló helyzetben nem teszi ugyanezt. Az ön érdekében érdemes megvizsgálni, hogy mi hol volt téves. Alapos elemzés után érdemes mint „tapasztalást" elraktározni az élményt.

A hibák értelme az, hogy segítsenek, s nem az, hogy büntessenek bennünket. Na és persze nem minden hiba helyrehozhatatlan. Sokszor nem is vétünk olyan súlyosan, mint ahogy azt képzeljük. Gyakran olyan dolgok miatt érzünk zavart, ami másoknak teljesen jelentéktelen ügy. Lehetetlen, hogy ne kövessünk el hibákat. Ha állandóan tökéletes akar lenni mindenben, akkor ebbe bizony beletörik a bicskája. Legyen elfogadó, kedves és megbocsátó saját magával.

Meleghelyzet» A legfrissebb, 2006-os adatokat tükröző közlés szerint az Egyesült Államok 111,6 millió háztartásából 780 ezerben élnek meleg vagy leszbikus párok. A „legmelegebb" állam a délnyugati Kalifornia, ahol 108 ezer, azonos neműek által lakott háztartásról tudni. Az országos arány az utóbbi években emelkedett, 2004-ben 707 ezer, 2005-ben 776 ezer ilyen háztartást rögzítettek. A statisztikai hivatal felmérése szerint az amerikai férfiak 3 százaléka, a nőknek pedig 2 százaléka vonzódik azonos nemű partnerekhez.

Veiszné Korbély Éva

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejárta a budapesti fürdőket a francia forgatócsoport

Tovább olvasom