Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 5°C | 17°C Még több cikk.

A Győri útra költözik a Széchenyi

A Magyar Telekom Győri úti épületébe, a volt Matáv Oktatási Központba költözik a Széchenyi István Gimnázium, amíg az iskolaépületet felújítják. A város havi kétmillió forint plusz áfát fizet majd a bérlésért. A tanulók legkorábban jövő decemberben költözhetnek vissza.
A ruhagyár épülete, a volt laktanya és a Rét utcai nevelési tanácsadó is szóba került korábban, amikor a Széchenyi István Gimnázium lehetséges átmeneti helyéről döntöttek. (Mint ismeretes, a gimnázium Templom utcai épületét felújítják, a munkálatok idejére a tanulóknak és a pedagógusoknak költözniük kell.) A városnak most sikerült megállapodnia a Magyar Telekom Nyrt.-vel arról, hogy bérbe veszi az egykori Matáv Oktatási Központ Győri úti épületét, mely megfelel a célnak.
– Azért döntöttünk e mellett a helyszín mellett, mert korszerű és komfortos, így minden körülmény adott a diákok kulturált oktatásához – mondta el a Kisalföldnek Kalmár István alpolgármester, majd hozzátette, nem utolsósorban a bérleti díj összege is döntő volt. – Kétmillió forint plusz áfát fizetünk, ami úgy gondolom, jóval a piaci ár alatti. A város nevében külön köszönetet mondok Staub Elek elnök-vezérigazgatónak, amiért ilyen feltételek mellett bocsátja rendelkezésünkre az épületet.
Szeptembertől mintegy hatszáz diák és ötven pedagógus a könnyen megközelíthető belváros helyett a Győri útra jár majd reggelente. – Szóban már egyeztettünk a Kisalföld Volán helyi személyszállítási üzletágának vezetőjével arról, hogy szükség lesz a járatok sűrítésére a reggeli és kora délutáni időszakban – tette hozzá az alpolgármester.
A Széchenyi-iskola felújítási munkái még a nyáron megkezdődnek és előreláthatólag másfél évet vesznek igénybe. Ez azt jelenti, hogy a tanulók 2007 decemberében költözhetnek majd vissza. A felújításra nyert állami támogatás 521 millió 970 ezer, az önrész pedig 92 millió 112 ezer forint. Szabó Miklós, a gimnázium igazgatója elmondta, az épület a pincétől a padlásig megújul. Az alagsorba klubhelyiség és tároló kerül, a tetőteret pedig beépítik, tantermeket és egy dísztermet alakítanak ki. Az udvar díszkő borítást kap, minden nyílászárót kicserélnek, az épületben lift is működik majd és teljesen akadálymentesítve lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VB-kvíz értékes nyereményekkel!

Legyen Ön az a szerencsés, aki megnyeri a nagy képernyős SONY televíziót vagy a SONY DVD lejátszót! A VB időtartama alatt (június 9-től július 9-ig) minden nap (vasárnap kivételével) felteszünk egy-egy kérdést, melyekre Ön válaszolhat. A játék alatt összesen 26 pont gyűjthető össze! A 20 vagy annál több pontot összegyűjtő játékosok között kisorsolunk egy nagy képernyős SONY televíziót, a 10-nél több jó választ adók között pedig egy SONY DVD lejátszót! Tovább olvasom