Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

A Gardénia vesztesége

A Gardénia Csipkefüggöny Nyrt. 110 millió forint konszolidált mérleg szerinti veszteséggel zárta 2006 I. félévét, ami 6,2 százalékkal több az előző évinél – közölte a társaság tőzsdei gyorsjelentésében.
A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint az értékesítés árbevétele 17,2 százalékkal 656 millió forintra esett vissza. A jelentés szerint az exportpiacokon elért árbevétel 311 millió forintot tett ki, ami 17 százalékos csökkenés a bázisidőszakhoz viszonyítva, míg a nyugat-európai területeken a cég értékesítése 18 százalékkal csökkent. A nyugat-európai forgalom visszaesésének oka továbbra is a távol-keleti konkurencia.
A belföldi forgalom 2006 első félévében 345 millió forintot tett ki, ami az értékesítés nettó árbevételének 53 százaléka. A bázisidőszakhoz képest a belföldi árbevétel 18 százalékkal esett vissza, ezt kizárólag a konszolidációs kör változása okozta, elsődlegesen a Dénia-csoport árbevétel-kiesése. Üzemi szinten a cégcsoport 62 millió forint veszteséget halmozott fel a 111 millió forintos tavalyi üzemi veszteséghez képest. A 49 millió forintos javulást elsősorban a konszolidációs kör megváltozása, illetve a Gardénia és a Gardénia Szolgáltató üzemi eredményének javulása okozta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző lakodalom

Háromnapos lakodalmi vigasságot rendeztek a hétvégén Fertőhomokon. A lakodalomról film is készült,… Tovább olvasom