Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

A Freedom House elítélte a Népszabadság eladását

"Magyarország kormánya politikai eszközként használja a tulajdonszerzést a kritikus sajtójelentések elhallgattatására. "
A Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a lap eladása azt mutatja, hogy Magyarországon növekszik a kormány befolyása a média  fölött - reagált a sajtószabadsággal is foglalkozó amerikai civil szervezet, a Freedom House arra, hogy az Opimus Press Zrt. megvásárolta a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt.     
   
"Magyarország kormánya politikai eszközként használja a  tulajdonszerzést a kritikus sajtójelentések elhallgattatására. Az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak erőteljesen el kellene ítélnie a sajtó elleni támadást" - foglalt állást Robert Herman, a Freedom House nemzetközi programokért felelős alelnöke.   
   
A Mediaworks október 8-án függesztette fel a Népszabadság  kiadását arra hivatkozva, hogy a lap példányszáma az elmúlt években  folyamatosan csökkent, és az újság több milliárdos veszteséget termelt.  Az Opimus Group Nyrt. kedden a BÉT honlapján tette közzé, hogy a tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. vette meg a Mediaworks  Hungary Zrt.-t.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

17 éves lány ellen emelnének vádat

17 éves lány ellen emelnének vádat
A fiatal letépte egy nő nyakláncát, majd elfutott az ékszerrel. Tovább olvasom