Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

A FŐKÉTÜSZ is vizsgálná a sumákoló kéményseprő-cég tulajt, de betegállományban van

Ha bebizonyosodik, hogy az alkalmazott egyben ügyvezető egy másik kéményseprő társaságnál, azonnal felmondanak neki.
A FŐKÉTÜSZ Kft. válasza a Kéményseprők Országos Szakszervezetének 2017. március 24-i közleményére

A Kéményseprők Országos Szakszervezete által kommunikált hírrel kapcsolatban, miszerint a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. egyik alkalmazottja a frissen létrehozott Országos Kémény Ellenőrző Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Társaságunk az alábbi nyilatkozatot teszi.

A FŐKÉTÜSZ Kft. vizsgálatot indított az ügyben. Amennyiben a vizsgálat során bebizonyosodik, hogy a Társaság munkavállalója egyben az Országos Kémény Ellenőrző Szolgáltató Kft. ügyvezetője, úgy a FŐKÉTÜSZ Kft. összeférhetetlenség okán azonnali hatállyal felmond érintett munkavállalójának.

A Társaság munkavállalóját a munkavállaló tartós betegállományából fakadóan egyelőre meghallgatni nem tudta, a vizsgálatban való részvételre a munkavállalót írásban felszólította.

FŐKÉTÜSZ
Fővárosi Kéményseprőipari Kft.


Korábban írtuk:

A katasztrófavédelem egy a mai napon megjelent közleményből értesült arról, hogy egy munkavállalója tulajdonostársa egy nemrégiben alakult kéményseprői szolgáltató cégnek és erről nem tájékoztatta a munkáltatót - írta közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság .

A jogszabályok nem tiltják ezt, azonban a katasztrófavédelem az esetet etikátlannak tartja, azt kivizsgálta és a munkavállaló jogviszonya azóta meg is szűnt.

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének közleménye:

2017. március 14-i hatállyal bejegyzésre került a Cégbíróságon az Országos Kémény Ellenőrző Szolgáltató Kft., mely Társaság képviseletére jogosult személy (ügyvezető), mint ahogy arról a korábban kiszivárgott információk is szóltak és melyet a Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ) a közelmúltban nyilvánosságra is hozott, a cég ügyvezetője a FŐKÉTÜSZ Kft. egyik munkavállalója.

Azonban itt még nincs vége a történetnek, ugyanis a minap jutott a KOSZ tudomására, hogy a fent nevezett Cég tagjai között megtalálható egy hölgy is, aki szervezetünk megbízható forrásai szerint, nem más, mint a korábbi és a jelenlegi  BM OKF GEK kéményseprőipari igazgatóhelyettesének egyik munkatársa.

Nem akarjuk ismét hangoztatni, hogy mi persze megmondtuk, de a tények tudatában kíváncsian várjuk, hogy ezúttal, milyen mellébeszéléssel készül a BM OKF szóvivője, annak tekintetében, hogy a Katasztrófavédelem továbbra sem érintett az ügyben.

Természetesen minden jel arra utal, hogy a frissen alapított Cég általunk megnevezett képviselői csak strómanok és az eseményeket valóban irányító személyek kilétét továbbra is sűrű homály fedi, azonban az mindenképp érdekes, hogy a Cég munkaszerződései mára már mindegyik katasztrófavédelmi kéményseprő megyei ellátási csoporthoz eljutottak.

Epekedve várjuk, az önkormányzati tulajdonú Főkétüsz Kft., valamint az állami tulajdonú BM OKF magyarázatát a kialakult, erősen bűzölgő helyzetet illetően.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellendítette a lakáspiacot a CSOK és az adó-visszatérítési támogatás

Fellendítette a lakáspiacot a CSOK és az adó-visszatérítési támogatás
Az NGM pénzügyekért felelős államtitkára szerint, idén a béremelések is új lökést adnak a… Tovább olvasom