Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

A Fidesz döntött az egyéni képviselőjelöltekről

A Fidesz országos választmánya a 176 egyéni választó körzet 152 egyéni képviselőjelölt személyéről döntött.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya döntött az egyéni képviselőjelöltek többségének személyéről. Az interneten is közzétett lista szerint a vezetők közül a párt három alelnöke méreti meg magát egyéni választókerületben: Pelczné Gáll Ildikó, Varga Mihály és Pokorni Zoltán. Áder János frakcióvezető, valamint Rogán Antal kampányfőnök is ringbe száll.

A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni országgyűlési képviselői helyekről. 176 egyéni körzetben 152 indulót fogadtak el, a további 24 helyen a KDNP-vel és az MKDSZ-szel fognak közös jelöltet állítani.

- Szinte a helyi szervezetekkel teljes egyetértésben alakultak ki a jelölések. Biztosított a feltétele annak, hogy ezekben a körzetekben sikerrel és nagyon erős, helyi támogatással vegyék fel a küzdelmet a helyi képviselő-jelöltjeink, így mindegyik esetében bizakodhatok abban, hogy nemcsak jelölt, hanem országgyűlési képviselő is lesz - mondta Rogán Antal.

A többi személyről január folyamán döntenek. A 152 jelöltből 64 új jelölt, elsősorban ott történtek személycserék, ahol a legutóbbi választásokkor nem tudott nyerni a Fidesz jelöltje. A túlnyomó többség 35 és 50 év közötti. Foglalkozásukat tekintve a pedagógusok vezetnek, őket követik a jogászok, a mérnökök, az orvosok és a közgazdászok. Kérdésre válaszolva Rogán Antal elmondta, hogy Gödöllőn és Pásztón ahol Gémesi György és Sisák Imre számítanak a legnagyobb esélyesnek még nem dőlt el, hogy kit indítanak.

- KDNP-MKDSZ bír a jelölési joggal a szóban forgó gödöllői választókörzetben, így a KDNP teszi majd meg a javaslatot arra, hogy a Fidesz színeiben ki is fog elindulni a gödöllői választókörzetben – tett hozzá Rogán Antal.

Azt azonban nem zárta ki, hogy ez a két jelölt a fent említett két képviselő.

Az egyéni képviselőjelöltek listáját a Fidesz honlapján teszik közzé.


(Forrás: Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven éve fújja a dalt Demjén Ferenc

Kiadónk idei karácsonyi koncertjére Demjén Ferencet hívtuk meg az újszegedi sportcsarnokba. Kettős… Tovább olvasom