Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

A Fidesz csökkentené a miniszterek fizetését

Nemzeti Fejlesztési Tanács munkáját a parlamentnek kellene ellenőriznie. A miniszterek és az államtitkárok jövedelmét a Medgyessy Péter kormányra kerülése előtti szintre kellene módosítani. A Fidesz beterjesztett törvényjavaslatairól tartott tájékoztatót Navracsics Tibor, a párt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.
A Nemzeti Fejlesztési Kabinet munkáját egy országgyűlési bizottságnak kellene ellenőriznie - javasolja a Fidesz egyebek között. A kabinet ugyanis 7 ezer milliárd forintnyi uniós pénz felhasználásáról dönt majd. A helyzet tisztázatlansága és fajsúlya miatt lenne fontos a komolyabb parlamenti felügyelet - mondta Navracsics Tibor.

Javasolják azt is, hogy módosítsák vissza a közigazgatásban dolgozók és a miniszterek fizetését a Medgyessy Péter előtti szintre. Az országgyűlési képviselők már példamutatóan jártak el saját magukkal szemben és a frakcióvezető reméli, hogy az önkormányzatoknál is hasonló folyamatok zajlanak majd le.

Hat másik törvénytervezetet is beterjesztettek, amelyeket Navracsics Tibor három témakör szerint osztott fel: átlátható politika, átlátható állam és takarékos állam. Indítványozzák például a már korábban ismertetett Költségvetési Tanács felállítását. Javasolják azt is, hogy a kormánytagok viseljenek anyagi felelősséget a költségvetési hiány túllépése esetén.

Az átlátható politika érdekében kötelezővé tennék a vagyonnyilatkozatot az állami érdekeltségbe tartozó vállalatok felügyelő bizottsági tagjainál, a parlamenti képviselőknek pedig a vagyonnyilatkozat mellett adóbevallásukat és az elnyert állami vagy uniós támogatásokat is nyilvánosságra kellene hozniuk.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Győri Nyár

Június 23-án pénteken startol a 41. Győri Nyár, amely idén is számos programot kínál. Tovább olvasom