Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

A Fidesz–KDNP frakciószövetség külügyi kabinetje Sopronban ülésezik

A Fidesz–KDNP frakciószövetség Sopronban tart kihelyezett külügyi kabinetülést. Az ülések témái az uniós támogatáspolitikával kapcsolatos aggályok köré csoportosulnak. A tegnapi sajtótájékoztatón Navracsics Tibor frakcióvezető a kormány támogatással kapcsolatos döntéseit bírálta.
– A következő időszakban kiemelt feladat hárul a külügyi kabinetre, ha nem szeretnénk, hogy az uniós pénzelosztásokat a korrupció szennyezze be – hangzott el a Fidesz–KDNP Szolidaritás Frakciószövetség külügyi kabinetjének kétnapos, Sopronban tartott ülésén. Navracsics Tibor frakcióvezető beszédében elmondta, aggályosnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Hivatal szétzilálását és az ezáltal keltett kaotikus állapotot. – A hivatal helyett több alkalommal más-más szervezet létrehozásáról nyilatkozott a kormány, és valamennyiszer különböző személyi és hatásköri feltételekről lehetett hallani. Legvégül az derült ki, hogy a hazánkba áramló fejlesztési források elosztásáról Gyurcsány Ferenc egy személyben kíván dönteni. Ez – azonkívül, hogy alkotmányos aggályokat ébreszt – korrupció gyanúját is kelti. A közélet békéjének alapvető feltétele, hogy a kormány a politikai pártokat és a társadalmi szervezeteket is bevonja abba a nemzeti vitába, melynek témája az uniós támogatáspolitika.
A tegnapi sajtótájékoztatón Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke bírálta a kormány nyilatkozatát, mely szerint hazánk az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország között töltene be közvetítő szerepet. Az elnök hangsúlyozta, szereptévesztésként értékelné, ha a kijelentés megvalósulna, ugyanis a magyar külpolitika legfontosabb feladata a szomszéd államokkal való kapcsolat rendezése. Szájer József, az Európai Parlament képviselője lapunk érdeklődésére a közelmúltban a szlovák kormány részéről tanúsított magyarellenes nyilatkozatokat értékelte. A képviselőtől megtudtuk, az EP-ben háromtagú bizottságot hoznak létre, mely folyamatosan figyeli a szlovákiai külpolitikát és jelentéseket készít a magyarellenes cselekményekről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly tizennégyezren részesültek segélyben

„ Amennyiben a kormány megszorító intézkedései a helyi támogatási rendszerre is kihatnak, idén… Tovább olvasom