Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A fiatalságot idéző Deep Purple-tárlat

Közel ezer darab Deep Purple-ereklyét és a zenekarhoz köthető tárgyat mutatott be az elmúlt vasárnap Sopronban a sopronhorpácsi Regényi Tibor. A gyűjtő a Kisalföldben korábban róla megjelent írás hatására döntött a bemutató mellett.
A különleges tárlat lezárulta után Regényi Tiborral közösen lapozgatjuk a vendégkönyvet. Találomra nyitunk ki oldalakat, s mindenhol szívélyes bejegyzéseket találunk. Csak példaként idézünk egy tizenéves kislány írásából: „... irigylem szüleimet, hogy ők megérhették az a kort, amikor a Deep Purple és a hozzá hasonló együttesek zenéltek. Sajnálom, hogy ma már az én generációm nem találkozhat ilyen nagy hatású zenekarokkal.” De érdekes lehet egy másik is: „... vasárnap délután újra előjöttek a régi emlékek, s egyáltalán, a fiatalságomat adta vissza a kiállítás. A gyűjtemény a zenetörténelem egyik fontos része.”
Regényi Tibor vasárnap a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban rendezett egy különleges tárlatot. A gyűjtő közel ezer darab Deep Purple-höz köthető ereklyét, lemezeket, videokazettákat, képeket, európai koncertjegyeket mutatott be. A sopronhorpácsi gyűjtő éppen a Kisalföldben róla megjelent írás hatásra döntött úgy, hogy leporolja a szekrények mélyén lapuló emlékeket, és a nagyközönség elé tárja azokat. Eleinte vonakodott az ötlettől, ám ma már úgy látja, érdemes volt megszervezni a kiállítást. Az ország minden részéről kapott telefonszámokat, így felveheti a kapcsolatot a más tájakon élő megszállottakkal. S közben már érlelődik benne a gondolat, hogy Sopron csak a kezdőállomása volt az első kiállításának, és országszerte bemutathatja a közel négy évtizede gyűlő Deep Purple-emléktárgyakat.

A bemutatott tárgyak történetéről

A hard rock műfaj egyik legkiemelkedőbb zenekarának dedikált lemezeit, posztereit, könyvritkaságait, hivatalos turnéfüzeteit és sok egyéb emléktárgyát felvonultató tárlat legérdekesebb darabja talán az az eredeti bőrdzseki, amelyet Jon Lord, az alapító írt alá, valamint egy dobverő, amelyet Ian

Paice használt egy budapesti koncerten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkettőről hetven kilóra fogyott

Harminckét kilót fogyott öt hónap alatt az idei fogyókúraverseny győztese. Nem volt vészesen kövér… Tovább olvasom