Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

A bűvös körhinta (The Magic Roundabout)

Negyven évvel az eredeti televíziós sorozat után A bűvös körhinta című családi animációs film jellegzetes humorral és kedves bájjal ötvözi az izgalmas fordulatokat, abban a reményben, hogy ez a kedves mese a mai gyermekeket is megbabonázza!
rendező: Dave Borthwick, Jean Duval, Frank Passingham
forgatókönyvíró: Paul Bassett, Serge Danot, Tad Safran, Raolf Sanoussi, Stephane Sanoussi
zene: Mark Thomas
producer: Jake Eberts, Andy Leighton, Laurent Rodon, Pascal Rodon
vágó: Mathieu Morfin

szereplő(k):
Tom Baker (Zeebad hangja)
Jim Broadbent (Brian hangja)
Lee Evans (Train hangja)
Joanna Lumley (Ermintrude hangja)
Ian McKellen (Zebedee hangja)
Kylie Minogue (Florence hangja)
Bill Nighy (Dylan hangja)
Robbie Williams (Dougal hangja)
Ray Winstone (Sam)

A film sztorija

Az Elvarázsolt Faluban, jégbe fagyva, mozdulatlanul áll a Bűvös Körhinta. Ez Zuzmor (Végvári Tamás), a gonosz rugólábú varázsló műve, aki azon fáradozik, hogy leigázza, és az örök jég fagyos birodalmává tegye a Földet. Zuzmorral egy jóságos, varázsló, Zizidor (Tahi Tóth László) veszi fel a küzdelmet, akinek a lábai helyén szintén rugók vannak. Ám ő is csak addig ugrál, amíg meg nem fagyasztja a jégszívű Zuzmor! Nem marad más hátra, Zizidor barátai kénytelenek csatarendbe állni a Föld megmentéséért. Négy olyan figura, akik akcióhősként kissé valószínűtlenek, de a szívük aranyból van: Brian (Gyabronka József), az epekedő, szerelmes csiga, Dalária (Náray Erika), az operaénekes tehén, Dylan (Galambos Péter), a bódult, filozofikus hajlamú rocker nyúl és Dugó (Görög László), a leszokóban lévő édességfüggő kutyus.

Csak három varázserejű gyémánt megszerzésével tudja ez a bizarr, de rettenthetetlen és elszánt csapat megállítani és visszafordítani a létüket fenyegető jegesedést. Zizidor utolsó erejével még egy kedves kis piros Gőzöst (Lux Ádám) varázsol elő barátai számára, no meg egy titokzatos térképet. Így aztán a vonakodó kalandkeresők boldog otthonukat elhagyva, veszélyes útra kelnek a fagyos észak felé.

Elkeseredett versenyfutás kezdődik Zuzmorral, az ő hű alattvalójával, Sam-mel (Csuja Imre), az őrszemmel és az idővel, egy tüzet okádó vulkán forrva bugyogó láváján át, egy csapdákkal teli trópusi szentély legmélyéig hatolva, óriási jeges pusztaságokon és hófödte csúcsokon keresztül.

Vajon győzedelmeskedhet-e négy hősünk a legyőzhetetlennek tűnő gonosz Zuzmoron? Bátorságra, ravasz fortélyokra és a barátság erejére van szükségük ahhoz, hogy túljárjanak az ellenség eszén, hogy újra kisüthessen a Nap, kizöldülhessenek a rétek, és újra elindulhasson a bűvös körhinta! www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - lacxox

"A brit és francia kritikusok azonban sértetten fanyalogtak, a film ugyanis
színes karaktereit az azonos című, hatvanas évekbeli tévés bábfilmsorozatból kölcsönözte. A felháborodás érthető: mi sem biztos, hogy örömmel figyelnénk, amint Futrinka utca lakossága, vagy esetleg a Legkisebb Ugrifüles és kompániája egy bűvös gyémántért csontvázharcosokkal küzdene valami látványos, számítógép-animált mesében. Gyermekkor által megszépített emlékek híján viszont idehaza szűz szemekkel nézhetjük a mozifilmet – csakúgy, mint a célközönségnek számító aprónép. Nekik pedig tetszeni fog, amit látnak, ebben biztosak lehetünk."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótolnak

labdarúgás

A Kapuvár a korábbi Magyar Kupa-találkozó miatt elmaradt mérkőzést… Tovább olvasom