Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

A bíróság megszüntette az Efraim Zuroff elleni eljárást

Mivel Képíró Sándor, mint magánvádló nem jelent meg személyesen az Efraim Zuroff ellen indított per csütörtöki tárgyalásán, valamint távolmaradását előzetesen nem jelezte alapos indokkal, így Pesti Központi Kerületi Bíróság eljárási indokra hivatkozva megszüntette az eljárást - közölte Rosta Márton, Zuroff jogi képviselője csütörtökön.

Az ügyvéd elmondta, hogy a tárgyalás mindössze öt-hat percig tartott. Képíró Sándor ügyvédje bemutatott a bíróságnak egy orvosi igazolást, ez viszont nem konkrétan a csütörtöki tárgyalási napra vonatkozott, hanem csupán egy általános orvosi igazolás volt, Képíró koráról és betegségéről. Rosta Gábor kiemelte: azon tárgyaláson, ahol először bemutatták ezt az igazolást, Képíró személyesen is megjelent. Rosta Gábor azt is elmondta: biztos benne, hogy az ügy másodfokon folytatódik majd, mivel Képíró ügyvédje, Zétényi Zsolt, egykori MDF-es országgyűlési képviselő "megelőlegezte a fellebbezés tényét".

Efraim Zuroffot, a náci világháborús bűnösöket felkutató jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetőjét rágalmazás miatt perelte be Képíró Sándor. Képíró Sándorral szemben az a vád, hogy csendőrként részt vett 1942 januárjában Újvidéken több mint ezer zsidó, roma és szerb civil megölésében. Képíró tagadja a vádat. A háború után évtizedekig Argentínában élt, 1996-ban visszatért Magyarországra. Több mint három évvel ezelőtt vizsgálat indult ellene, amely a jelentés szerint a mai napig nem zárult le. A tíz legkeresettebb háborús bűnös listájára, amelynek élén Képíró Sándor szerepel, felkerült három új név a perbe fogott Ivan Demjanjuk és Heinrich Boere, illetve a három hónappal ezelőtt elhunyt Harry Manil helyére. Az Ausztráliában élő Charles Zentai (Zentai Károly) a lista hatodik helyét foglalja el.

Olvasóink írták

 • 4. gjozsi88 2010. december 17. 17:05
  „háté!
  Azt kellett volna bizonyítani, hogy a Zuroff rágalmazott....!
  Ugyanis ez volt a per tárgya, melyben Zuroff alperes volt!
  Azaz meg kellett volna mondani, hogy az általa állítottak, melyek kellően alá voltak támasztva, dokkumentálva....azok hamisak és ezért rágalmazás!”
 • 3. meir 2010. december 17. 11:36
  „1-es!
  itt is latszik,mennyire hazug vagy!!
  senki sem kaphatott "bemondasra" semmit!!
  az csak es kizarolag a kisgazda berkekben volt lehetseges amikor is a foldbirtokok miatt karpotoltak a tsz-ek feloszlatasa utan!!-(nem am azt hiszed mindenki hulye es mar elfelejtett mindent!)-
  Feketehalmy-Czeydner Ferenc Csendo Altabornagy,az Ujvideki 1942-es verengzesek fo iranyitoja,pontos listat vezetett az alaja rendelt Csendorokrol fotoval,adatokkal!!Ezekben ott van,; Kepiro Sandor is!!
  azert az merem remelni hogy egy Csendoraltabornagy irasat,szavat nem atallod meghazudtolni??!!”
 • 2. janika 2010. december 17. 09:58
  „Sőt "1" ha nem tud ügyvédet vinni a bíróságra, akkor ki van rúgva a páciensük, ha igaza van ,ha nincs! Magyarországon csak is ügyvéd tolmácsolhat a bíróságnak ! Azok nem érthetik az egyszerű magyar állampolgár nyelvét, írását ügyét! Erre kreáltak törvényt!”
 • 1. háté 2010. december 16. 22:27
  „A zsidók bemondásra kapnak kárpótlást, bemondásra alázhatnak meg embereket, --bizonyítani a rágalmazottnak kel az ellenkezőjét.--nem rossz ugye!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December 23-án lesz döntés a 2011-es költségvetésről

December 23-án ül össze az idén utoljára az Országgyűlés, ekkor döntenek a jövő évi büdzséről a… Tovább olvasom