Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 11°C Még több cikk.

A ''beszélő könyv'' lett a Könyvhét sikere

A legnagyobb sikere a hangos könyveknek volt az ünnepi könyvhéten, még a szakmai körök is meglepődtek azon, hogy milyen nagy igény van a "beszélő könyvekre". Először volt önállóan jelen a könyvhéten a Magyar Hangoskönyv Kiadók Egyesülete (MHKE), és forgalmuk minden könyves stand bevételét meghaladta.
"Az ünnepi könyvhéten megdupláztuk a tavalyi forgalmunkat. Kereskedelmi fordulópontnak nevezzük ezt az alkalmat, mert korábban nagyon csekély volt az érdeklődés a hangos könyvek iránt" - mondta Vajda-Mályi Zsuzsa, az MHKE elnöke.

A vásárlók között voltak, akik listára írták fel azokat a kiadványokat, amelyeket meg akartak venni, és konkrét céllal érkeztek a standhoz, ahol 9 kiadó 10 kiadványához lehetett hozzájutni.

Az MTI kérdésére, hogy minek köszönhető a mostani nagy érdeklődés a hangos könyvek iránt Vajda-Mályi Zsuzsa azt felelte: "ennek több oka van, az egyik, hogy sokan felfedezték, autóban, kényelmes körülmények között, jó minőségben, színvonalas előadásban tudják meghallgatni kedvenc verseiket, könyveiket. A másik, hogy nincs idő annyi könyvet elolvasni, mint amennyit szeretnének az emberek. A harmadik ok pedig az, hogy az idősek szívesebben hallgatják meg a műveket, mivel szemük már gyorsabban elfárad az olvasástól".

Az eddigi csekély érdeklődés okai közé sorolta Vajda-Mályi Zsuzsa a nem megfelelő kereskedelmi hozzáállást. Szerinte a mindennapokban is sokkal többen vásárolnának hangos könyveket, ha azokat rendszerezetten, megfelelő körülmények között, állványokon, polcokon kínálnák a boltokban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet tejelne a Parmalatnak

Raktárat építene, létszámot is bővítene az alföldi – köztük Csongrád megyei – termelők… Tovább olvasom