Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

A bank zárolta a fizetéseket

A bank zárolta azt az összeget, amiből a győri Lamba Rt. dolgozóinak februári járandóságát fizették volna.
Míg létezett, a cégvezetés, most a felszámoló hadakozhat a bankkal. A pénzintézet zárolta azt az összeget, amiből a győri Lamba Rt. dolgozóinak februári járandóságát fizették volna. A múlt hét hétfőn még megvolt a nehezen összekapart pénz, a Lamba Rt. dolgozóinak februári fizetése, ám mire megkaphatták volna, egy bank zárolta azt. December 18-a óta tart a társaság felszámolása. Noha időpontot nem tud mondani, a felszámoló a műanyag-feldolgozó üzemet a lehető leggyorsabban szeretné újraindítani.
A Lambának tetemes tartozása van, miközben neki is tartoznak és van némi készlete. A cég felszámolója ezekkel bűvészkedhet.
A valamikor csak üdítőital-gyártó Lamba három éve honosította meg lebomlóműanyag-, PET-feldolgozóüzemét.

Az egyebek között az üdítőitalok palackjainak újrafeldolgozását végző üzem meghonosítása mintegy nyolcszázmillió forintba került, a Lamba saját forrása és banki hitel mellett élvezte két minisztérium nem elhanyagolható anyagi támogatását. Két éve a környezetvédelmi miniszter üzemlátogatásán elismeréssel szólt a kezdeményezésről. A korábban sikeres cég 2003-ban még hárommilliárdos bevételhez jutott, ez azonban a múlt évre leapadt, a 2,3 milliárd forintot sem érte el. A cégvezetés nem tudott úrrá lenni fizetési gondjain, és tavaly december 18-ával megkezdték ellene a felszámolási eljárást.

A múlt év végével megszűnt a Lamba termelése, 120 alkalmazottjának helyzete vált bizonytalanná. A cég felszámolásával megbízott ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Rt. felszámolási biztosa, Erdélyi Csaba azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy már a cég munkatársainak decemberi fizetését is nagy nehézségek árán tudták csak előteremteni. A februári fizetések napja a múlt hétvégén lett volna, a hét elején még lett volna miből fizetni, egy bank azonban zárolta az összeget.

– Azon vagyunk, hogy minél előbb, egy-két napon belül megkapják az emberek a februári fizetésüket – így a felszámolóbiztos. – Nem a teljes összeget, hanem a felét, a maradék ötven százalékot pedig lehetőség szerint még ugyancsak márciusban.

A felszámoló, a Lamba alkalmazottjai nagyobbik felének felmondott, járandóságukat az elméletbeni utolsó munkanapjukon meg fogják kapni – ígéri a felszámoló. Akik állományban maradtak, velük szeretné a felszámoló újraindítani a termelést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más állapot más bőrben?

A narancsbőr, striák, szinte állandó viszketés, duzzadt lábak - apró szépséghibák csupán, mégis bosszantóak. Miután tudomást szereztél a terhességedről, fokozottan oda kell figyelned mind a közérzetedre, mind testápolásra. Nem kell megijedned a rád zúduló információk és tanácsok tömegétől, egy kis időráfordítással és kényeztetéssel megelőzheted állapotod kellemetlen hatásait. Tovább olvasom