Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A bajnok otthonában

Ha az előző évad eredményeit nézzük, akkor a hétvégi forduló legrangosabb meccsét Debrecenben játsszák: a kupagyőztes Sopron látogat a bajnok Lokihoz. Selymes Tibor, a soproniak mestere ráadásul a közelmúltban játékosként két és fél évet töltött a cívisvárosban.

– Sok korábbi csapattársa futballozik még most is a debreceni csapatban? – kérdeztük az FC Sopron szakvezetőjét.
– A mai Loki játékoskeretének nagyjából a háromnegyede már akkor is a DVSC-ben játszott, amikor én ott futballoztam – felelte a szakvezető.
– Tiszta haszon, akkor ismeri az ellenfélnél szereplő labdarúgók nagy részét. Mit profitálhat ebből jelenlegi csapata?
– Némi előnyt jelenthet, hogy ismerem jó pár debreceni labdarúgó játékát, de hogy ezt mennyire tudjuk kihasználni, az majd a pályán derül ki. A bajnok otthonában lépünk ugyan pályára, de nem azért buszozzuk át az országot oda-vissza, hogy üres kézzel jöjjünk haza.
– Amúgy jól érezte magát Debrecenben, sok barátja él ott?
– Mindkettőre igen a válaszom. A klubnál, sőt, a debreceni játékosok között is sok barátom van, ám ezt a barátságot a középkezdéstől a meccs lefújásáig elfelejtjük. Hozzátenném, a játékosok között is hárman – Bagoly Gabi, Balogh Jani és Hanák Viktor – korábban futballoztak Debrecenben. Azzal pedig mindkét csapat háza táján mindenki tisztában van: Beppe Signori a szezon elején tett egy sikertelen kísérletet Debrecenben. Ha jól emlékszem, amikor ide került, már aznap jeleztük neki, mikor is játszunk a debreceniekkel...
– Akik nyilván irányítani fogják, akarják majd a játékot...
– Az lehet, de mi nem védekezni, bekkelni, hanem futballozni utazunk Debrecenbe. Próbáljuk ott is, mint mindenütt, a saját játékunkat játszani. Helyzetünket ugyan nehezíti, hogy sárga lapok miatt Costisor és Horváth András nem játszhat, de remélem, akik a helyükön lehetőséget kapnak, meg tudják oldani feladatukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az apácáktól tanulta a vadast

Ötven éve gyűjti Tamás Lászlóné Teri néni az általa is kipróbált recepteket egy kopott füzetben. Tovább olvasom