Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

A 2014-es költségvetés véglegesítésével zárul a parlament idei munkája

Kedden összesen 21 indítvány végszavazását tervezik.
Az Országgyűlés a 2014-es költségvetés zárószavazásával fejezi be idei munkáját a jövő héten. Kedden összesen huszonegy indítvány végszavazását tervezik.

A Ház ülésezése - a csütörtökön közzétett napirendjavaslat alapján - ezúttal több ponton is eltér a megszokottól: a parlament egy kétnapos ülés helyett két külön ülést tart hétfőn és kedden téli rendkívüli ülésszak keretében. A képviselőknek így lehetőségük nyílik arra, hogy hétfőn a zárószavazás előtt még módosítsák a jövő évi költségvetést, majd kedden véglegesítik is azt.

Az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések a hét első napján hangozhatnak el, a határozathozatalok azonban szinte kivétel nélkül a keddi ülésnapra csúsznak.

A parlament hétfőn - a 2014-es büdzsé már említett esetleges zárószavazás előtti módosítása mellett - csak Gaudi-Nagy Tamás büntetéséről határozhat azzal összefüggésben, hogy a jobbikos képviselő bizottsági ülésen káromkodott.

Kedden összesen huszonegy indítvány elfogadásáról szavazhatnak a képviselők. A jövő évi költségvetés mellett végleges formát ölthet a kormány pénzintézeti csomagja és új büntetés-végrehajtási törvényjavaslata. Zárószavazás várható még a földtörvény részletszabályairól, de felállíthatják a szocialista rendszer vizsgálatára hivatott Nemzeti Emlékezet Bizottságot és meghatározhatják a Városliget új fejlesztési tervét is.

A választás után felálló, jelenleginél kisebb parlament munkáját szabályozó új házszabály esetében csak a benyújtott módosító indítványokról döntenek. Az Országgyűlés így a jövő év elején fogadhatja el a kormánypárti előterjesztést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A befektetési kapcsolatok erősítéséről tárgyalt Izraelben Szijjártó

A két ország kormánya 300-300 millió forinttal támogatja a közös kutatás-fejlesztési programokat,… Tovább olvasom