Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Tizennyolc méteres

a győri nők rétese

„ Szó sincs rétesháborúról, a Győri Nők Független Szervezete nem azért száll síkra, hogy bárkin is revánsot vegyen” – mondta Havasrétiné Méry Judit, a szervezet elnöke tegnap a tizennyolc méteres rétestészta elkészülte előtt.
Győrben a nők független szervezete öt évvel ezelőtt szervezett először rétessütő versenyt. Számos siker után idén, augusztus első hétvégéjén korábban soha nem látott, 14 méter hosszúságúra nyúlt a tészta. Utána azonban kiderült, rétesfronton sincsen minden „cukorból”, néhány, a szervezetnek hátat fordító győri nyugdíjas önálló rekordot akart felállítani. Kovács Lászlóné és csapata hétfőn 16 méteresre nyújtotta a tésztát (Rétesfronton háború dúl Győrben – Kisalföld, augusztus 15.). Az így „provokált” szervezet elnöke, Havasrétiné Méry Judit azonnal megígérte: ők sem adják most már ennél alább és tegnap össze is jöttek a tettre kész asszonyok, hat és fél kiló liszttel, tojással, sóval, miegymással.
– Szeretném leszögezni, szó sincs rétesháborúról, a Győri Nők Független Szervezete nem azért száll síkra, hogy bárkin is revánsot vegyen – állítja az elnök. – Mi jelenleg, ahogy egész évben, a szeptemberi „legek fesztiváljára” készülünk, és a fő célunk, hogy a munkánkkal karitatív célokat szolgáljunk – jelentette ki Havasrétiné.
A 18 méter hosszúra és fél méter szélesre nyújtott tésztához többféle tölteléket adtak az asszonyok, került a tálcákra szedres, almás, meggyes és túrós rétes. A készítményt Horváth József főszakács hitelesítette. A ven-

dégek a csemege darabjáért cserébe legalább 200 forinttal járultak hozzá a mozgássérült gyermekek támogatásához, s mivel egy ekkora tésztából 250 rétesre is futja, 50 ezer forint folyt be a kasszába. Havasrétiné többször hangsúlyozta: gratulál mindenkinek, aki rétesnyújtásban jeleskedik, de a szeptemberi Guinness-kísérletnél már valóban kemény lesz a verseny.
Kovácsné is úgy véli: nincs szó háborúról, legalábbis részéről. – Nem fogok visszavágni. Majd Budapesten, mert a fesztiválon én is ott leszek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazzon Ön is Győr polgármesterére!

Ön kit választana meg Győr polgármesteri székébe? Nézze meg a jelölteket és Tovább olvasom