Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Navracsics a Fidesz frakcióvezetője

Navracsics Tibort választották a Fidesz frakcióvezető- jévé a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) tegnapi frakciószövetségi ülésén, a KDNP képviselőcsoportjának vezetője Semjén Zsolt lett.
Az ülést követő közös sajtótájékoztatón Semjén Zsolt elmondta: „jeleztem, hogy elvállalom a frakcióvezetői feladatot, de hangsúlyozottan körülbelül egy év időtartamra”, amíg ez a párt, a frakció újjászervezésének szempontjából kívánatos.
Navracsics Tibor közölte: azért egy évre vállalta a megbízatást, mert minden ciklus elején az első év kulcsfontosságú a kormány-ellenzék viszonyában, az új politikai vonalak kialakulásában. „Én arra vállalkoztam, hogy (...) vezetem a törvényhozásban a mindennapi munkát” – fogalmazott. Hozzátette: a szakpolitikai, törvényhozási munka, valamint az ehhez kapcsolódó szakértői apparátus irányítása lesz a feladata.
Navracsics Tibor elmondta: a stratégiai kérdések a szövetségen belül létrehozott frakcióelnökséghez tartoznak. E testület tagja a frakciószövetség elnöke és társelnöke, a két frakcióvezető, valamint tanácskozási joggal a két frakcióigazgató. Ez utóbbi posztot a Fidesznél Répássy Róbert tölti be, a KDNP-ben Latorcai Jánost kérte fel a pártelnök erre a tisztségre. Arra a kérdésre, hogy Áder Jánost jelölik-e az Országgyűlés alelnöki tisztségére, Navracsics Tibor közölte: erről a kérdésről a jövő heti frakcióülésen döntenek.
Semjén Zsolt elmondta: a 23 fővel megalakult KDNP- képviselőcsoport frakcióvezető-helyettese Rubovszky György lett. Hozzátette: Harrach Pétert a parlament alelnökének jelölik.
A KDNP-frakció tagjai többek között Győr-Moson-Sopron megyéből Firtl Mátyás, Lanczendorfer

Erzsébet és Medgyasszay László.
Navracsics Tibor frakcióvezetőként a magas színvonalú szakmaiságot tartja elsődlegesnek a képviselőcsoport munkájában. Arra a kérdésre, hogy milyen törvényjavaslatokkal készülnek, Navracsics Tibor úgy válaszolt: először meg kell várni, milyenek a kormányzat elképzelései, bár – mint mondta – a Fidesz választási programjában szereplő „Munka, otthon, család” jelszó jól jelzi, hogy milyen politikai irányt követnek majd a parlamenti munkában. (mti)
Navracsics Tibor a veszprémi területi listán szerzett mandátumot. 1997 óta adjunktusként, majd docensként oktat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1990-ben szerzett diplomát. 1998 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal sajtó- és információs főosztályvezetője volt, 2003-tól Orbán Viktor kabinetfőnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestek az utcán

Az iraki rendőrség 43, fejlövéssel megölt ember holttestét találta Bagdad utcáin az utóbbi 24 óra… Tovább olvasom