Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Munka és tíz alapelv

Tíz alapelv köré rendezi munkáját a jövőben a kormány, az alapelvek az egyensúly, a reformok és a fejlesztés kapcsolatára vonatkoznak – jelentette be szombaton Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön, a kétnapos kormányülést követően.
A miniszterelnök úgy fogalmazott, az alapelvek az államháztartási egyensúly megteremtésére, a reformokra és fejlesztéspolitikai célokra egyaránt vonatkoznak. Jövő héten kedden jelenti be Hiller István az oktatási reform második ütemét, július 31-ig pedig elindul az egészségügyi reform – közölte Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök elmondta: Hiller István oktatási és kulturális miniszter jövő kedden részletes tájékoztatást ad a köz- és felsőoktatási reformról, majd benyújtják az ehhez kapcsolódó törvényjavaslatokat. Gyurcsány Ferenc az egészségügyi reformmal kapcsolatban úgy tájékoztatott, augusztus végéig kidolgozzák a szükséges törvénymódosításokat, az év végéig újabb törvénycsomagról és a nyugdíjról döntenek.
Gyurcsány Ferenc és a kormány még mindig nem tájékoztatta az embereket arról, hogy milyen megszorításokra készülnek – mondta Szijjártó Péter a párt vasárnapi sajtótájékoztatóján.
A Fidesz szóvivője szerint a kormány kétnapos ülésén csupán egy sajtótájékoztató menetrendet állított fel, ám konkrét lépésekről még mindig nem lehet tudni.
„ Magyarországnak soha ilyen őszintétlen és soha ilyen tehetetlen kormánya még nem volt, mint a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormány” – jelentette ki a fideszes politikus. (mti)

Beismerés a Vasárnapi Kisalföldben

Több kérdésben is elismerte a kormányzó szocialisták és saját kormánya hibáját Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a Vasárnapi Kisalföldnek adott interjújában egyetértett azzal, hogy hiba volt évekig a jólét illúzióját kelteni, utólag vitathatónak nevezte a legfelső áfakulcs csökkentéséről hozott döntést, valamint azt is, hogy a szocialisták megpróbálták a választási kampány központi témái közül kiiktatni a költségvetés helyzetét.
Az interjúban a miniszterelnök elmondta, hogy adóra, népes családja eltartására, illetve támogatására, valamint adományokra ment el az 87 millió forintos jövedelme, amit adónyilatkozatában bevallott.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány elismerte, hogy hibáztak gazdasági kérdésekben

Gyurcsány Ferenc elismerte, hogy hibázott az MSZP és kormánya is több gazdasági kérdésben. Tovább olvasom