Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

800 tanácsadó segít az álláskeresőknek

Mostantól új szervezet segíti a határon túli munkavállalókat, álláskeresőket. Az Eures szakemberei egyetértenek abban, a válságban is vannak betöltetlen állások, a kereslet és a kínálat pedig az agilis tanácsadók közreműködésével találkozhat.

Több, mint másfél évtizede hívták életre az Eures hálózatot Európában, mostantól hazánkban is működik a szolgáltatás. A szerdai sajtótájékoztatón a szakemberek az Eures-T Pannónia határmenti társulás megalakulásáról és terveiről számoltak be Sopronban.

– A társulás munkáltatói és munkavállalói oldalról harminc partnerszervezetet, valamint a kelet-ausztriai és nyugat-magyarországi munkaügyi szervezeteket foglalja magában Győr-Moson Sopron, Vas és Zala megyékben, Burgenlandban és Alsó-Ausztria egyes körzeteiben. Az Eures hálózatában Európa-szerte csaknem nyolcszáz tanácsadó dolgozik. Feladatuk a tájékoztatás, valamint, hogy állást közvetítsenek, így segítve elő a munkaerőpiaci kereslet és kínálat harmonizációját – mondta dr. Ingrid Puschautz-Meidl, a szervezet elnöke, aki hozzátette, első feladatuk egy honlap megalkotása volt, ami minden fontos információt tartalmaz a témáról (http://ec.europa.eu/eures ). – Az unióban mintegy 1,4 millió betöltetlen állás van, ugyanakkor minden országban vannak olyan szakemberek, akik régóta nem találnak munkát – tette hozzá az elnök.

Kiss Ambrus, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója hangsúlyozta, bíznak a sikeres együttműködésben, hiszen a nyugat-dunántúli régióban mintegy 650 ezer munkaképes korú ember él, közülük mindössze 430 ezret foglalkoztatnak itthon és a becslések szerint tízezren dolgoznak külföldön. A munkaügyi szakemberek célja az lenne, hogy ügyfeleiknek munkát találjanak, akár a határon túlon is, például az 50 osztrák hiányszakma egyikében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több érettségiző és felvételiző

13 ezerrel többen tesznek valamilyen érettségit és 27 ezerrel többen felvételiznek 2009-ben, mint… Tovább olvasom