Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

71 késszúrással ölte meg nejét az iraki veterán

Dührohamai voltak a háborús stressz miatt, állítják orvosai az ifjú feleségét húsbárddal feldaraboló Brandon Bare-ról. Az Irakban szerzett sérülései miatt kitüntetett katona 18 éves neje partizni járt, ezért a háborús veterán 71 késszúrással megölte.
Húsbárddal és késsel támadt ifjú feleségére egy iraki háborús veterán a washingtoni Fort Lewisban, jelentette az AP. A 19 éves, a háborúban szerzett sebesülése miatt a Bíbor szívvel is kitüntetett Brandon Bare tizedes 71 késszúrással végzett 18 éves nejével.

Az ügyészség előre eltervezett gyilkossággal és neje holttestének megcsonkításával vádolja a katonát. A hadsereg saját hatáskörében a veterán őrizetbe vételét rendelte el. Bare most állomáshelye fogdájában várja tárgyalását, aminek az időpontját még nem tűzték ki.

"Előre megfontolt, szándékos és brutális gyilkosságot követett el" - nyilatkozta az AP-nek az esetről Scott DiRocco százados, katonai ügyész. Mint mondta, Bare azután is szúrt és szeletelt, hogy neje már meghalt.

Bare ügyvédje tagadja az előre megfontoltságot, szerinte semmi sem utal arra, hogy védenve eltervezte volna a gyilkosságot. "Inkább tűnik úgy, hogy gyűlöletrohamban követte el a gyilkosságot. Inkább megmagyarázhatatlan, semmint előre eltervezett" - mondta az AP-nek.

Bare több tanú vallomása szerint is dühkezelésre járt gyakori rohamai miatt, amit a harctéri stresz okozott. Bare saját bevallása szerint nehezen kontrolálta magát, és kifejezetten dühítette, hogy ifjú neje bulizni jár, nyilatkozta az AP-nek Michael Collins, aki Bare dühterápiáját vezette.

Bare a gyilkosság előtt egy nappal azt mondta különítménye parancsnokának, hogy kihagyott egy terápiás órát, és most új gyógyszert kap dühkitöréseire, amik elálmosítják, írja az AP.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nullpártrendszer

Javaslom a tisztelt Olvasóknak a nullpártrendszert, az anarchia szabályozott változatát. Tovább olvasom