Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

6644 embert tartanak nyílván eltűntként Katrina után

Mintegy 6644 embert tartanak nyílván eltűntként Louisiana és Mississippi államban, miután a Katrina hurrikán lecsapott a térségre. Az eltűntként nyilvántartott személyek közül legalább 1000 gyermek van.
Tizenkét héttel a Katrina hurrikán pusztítása után nagyjából összeállt egy lista, akik túlélték Louisiana és Mississippi államban a Katrina hurrikán pusztítását. - mondta el Kym Pasqualini, az Egyesült Államok "Eltűnt Személyek"-kel foglakozó szervezet vezetője. Pasqualini elmondta, hogy az elkészült lista új irányt szabhat a kormányzatnak, hogy felkutassák azokat, akik sorsa egyelőre bizonytalan.

A számok megdöbbentőek. Jelenleg 6644 személyt tartanak nyílván, akikről semmilyen információval nem rendelkeznek a hatóságok a hurrikán pusztítása óta. Az Egyesült Államok kormányzata jelenleg hivatalosan 1306 áldozatot tart nyílván, de ha figyelembe vesszük az most közzétett számokat, a Katrina pusztítása messze túlszárnyalhatja a szeptember 11-ei terrortámadás áldozatainak számát.

A legmegdöbbentőbb, hogy ebből a rendkívül magas számból több mint 1000 gyermek. Ernie Allen, Az Egyesült Államok "Eltűnt vagy Kizsákmányolt Gyermekek"-kel foglalkozó hivatalának elnöke elmondta, hogy munkatársai házról-házra, ajtótól-ajtóig járva keresik a listán szereplő gyerekeket.

Jelenleg a Louisiana államban lévő St. Gabrielben 301 áldozat azonosítása sikertelen volt, elképzelhető, hogy ők szerepelnek ezen a listán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

McConaughey a legszexisebb

A People magazin idén is elkészítette a világ legszexisebb embereit felsorakoztató összeállítást. Tovább olvasom