Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

60 országból 80 film a Mediawave-en

Hatvan országból nyolcvan film vetélkedik a Győrött április 22-én kezdődő Mediawave fesztiválon.
A versenyfilmek mellett az elmúlt 15 év legjobb alkotásai közül százat vetítenek le, köztük a Darázs (Wasp) című kisjátékfilmet. Andrea Arnold alkotása tavaly elvitte a pálmát Győrött, az idén pedig Oscar-díjat kapott a rövidfilm kategóriában.  

Az április 30-án záruló eseményhez kapcsolódóan dzsessz- és etnozenei fesztivált is tartanak. A nemzetközi találkozóra az elmúlt másfél évtized legsikeresebb fellépőit hívták meg, így ismét hallhatják a műfaj kedvelői egyebek között William Parker quartettjét, újdonság lesz viszont a skandináv államokból érkező együttesek bemutatkozása a Rába-parti városban.  

Az etno fesztiválra több spanyol együttes mellett francia formációt és chilei zenekart várnak.  

A fesztivál programját konferenciák, kerekasztal-beszélgetések egészítik ki.   Az ember és a pénz viszonyát, a pénzintézetek múltbeli fejlődését és napjainkban betöltött szerepét tekinti át az a tanácskozás, amely az Aranyborjú címet viseli. 
Egy másik tanácskozás a szódavíz történetét dolgozza fel, és egyúttal emléket állít a szóda feltalálójának, Jedlik Ányos győri bencés tanárnak, aki ezzel a találmányával a fröccsivás kultúrájának alapjait teremtette meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom