Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

60 helyett 160-nal száguldoztak a rendőrök

Egy autós vette fel a rendőrök gyorshajtását, majd közzé tette azt egy internetes videomegosztó portálon.

160-nal hajtottak a rendőrök egy főúton, a 60-as tábla ellenére. Ezt látható azon a felvételen, amelyet egy autós rögzített. A felvételt feltette az egyik internetes videomegosztó portálra. A képeket feliratozta, és a saját kilométeróráját is mutatja. Több kilométeren üldözte a rendőrautót, ekkor állítása szerint volt olyan, amikor 170-nel hajtottak.

Az ügyben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitány vizsgálatot rendelt el. Kivizsgálják, hogy mikor, hol történt a gyorshajtás - ha történt ilyen - és kik ültek az autóban. A felvételeket informatikusokkal elemzik, azt is megnézik, hogy egyátalán eredeti-e.


"Ez egy olyan videofelvétel ami a neten található, ezekből tényszerű, tárgyszerű következtetéseket nem lehet levonni. A készítés körülményeit nem ismerjük, sok minden kell tisztázni, hogy tényleges-e a helyszín, az időpont, ugye ezeket feliratozták, és ugye az is, hogy zenei aláfestés van, egy vidám zene, ez nyilván azért a valóságot valamelyest megváltoztatta, hiszen ott azért a környezeti zajokat nem lehet kivenni" - mondta el a Független Hírügynökségnek Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Olvasóink írták

 • 17. lacikaaa 2009. február 15. 14:08
  „hagyjuk már a rendőröket.ebben az országban mindenki mással van elfoglalva, ezért nem haladunk sehova.
  összeeszkábált felvételel,....,”
 • 16. lolita 2009. február 14. 22:33
  „SATAN!Nincs csillarom,de a szellel szembe sose pisalj!”
 • 15. Judytka 2009. február 14. 20:04
  „Elég baj,ha 90 helyett 130 al mennek egyesek kedves Kmh 245.Azért ne általánosítsunk.Ha kézhez kapják a csekket a gyorshajtásról,akkor meg néznek hülyén,értetlenül.(ártatlanul..)Mi kocsival és motorral is betartjuk a szabályokat,nem attól leszünk "nagyok"hogy toljuk,ahogy a csövön kifér..épp ellenkezőleg!”
 • 14. satan 2009. február 14. 18:06
  „lolita... Nálad sem veri le az IQ. a csillárt.....”
 • 13. Domestic 2009. február 14. 15:24
  „A vizsgálat eredménye:
  1. A felvétel hamisítvány. Ezért a hamisítást elkövetőket felelősségre kell vonni rágalmazás miatt!
  2. A felvétel azon része, ahol a hátul haladó gépjármű sebességmérő órája látható hiteles. Ezért a jármű vezetője ellen szabálysértési eljárást kell indítani, az eljárás bizonyítékául a csatolt felvétel felhasználható!
  3. A továbbiakban meg kell vizsgálni, hogy rendben vannak-e a felvétel során használt kamera beszerzését igazoló okiratok, számla, jótállás...stb, mivel olyan személy tulajdonát képezi, aki már 5 éve minimál béren van bejelentve, nem életszerű az, hogy legális jövedelemből származik a képrögzítés eszköze. Azonnali hatállyal a területileg illetékes APEH folytasson le vagyonosodási vizsgálatot ellene.
  4. Meg kell vizsgálni, hogy a jármű vezetője tudja-e igazolni, hogy befizette a KGFB-tását, rendelkezett-e azt igazoló okirattal.
  5. Ki kell vizsgálni, hogy a felvételt készítő a felvétel készítése során be volt-e kötve biztonsági övvel, mivel szakértőnk szerint a fekvételen az nem látható tisztán.
  6. Meg kell vizsgálni, hogy a jármű elsősegély dobozán a szabatossági idő érvényessége nem járt-e le.
  7. Meg kell vizsgálni, hogy a gépjármű égőkészlete, jól láthatóságot biztosító mellénye, valamint pótkereke és gumiabroncsainak futófelülete, elakadást jelző háromszöge a vonatkozó KRESZ utasításainak megfelelő minőségben és mennyiségben rendelkezésre álltak-e a felvétel során
  8. Értesíteni kell a polgári titkosszolgálat megfelelő szerveit, hogy milyen rejtett célból követték a szolgálatot teljesítő kollégákat, illetve kinek a megbízásábó és kinek az érdekében készült ez a hamis felvéte.
  9. Különben is kész volt a kaja és szólt az asszony, hogy siessek mert kihűl!!!
  10. Ja és amúgy meg jó lenne ha mindenki tudomásul venné, hogy a rendőrautót Kiss Ernő nyá.DDTBK Úr alteregója vezette!”
 • 12. lolita 2009. február 14. 10:18
  „Egy autosnak mi köze a rendöri gyorshalytashoz?Semmi! Mindenki foglalkozzon inkabb sajat magaval többre menne.”
 • 11. MTT 2009. február 14. 06:44
  „Kíváncsi lennék, egy roma tömegverekedéshez mennyivel mennének....Én biztos csak 15-el.”
 • 10. soproni 2009. február 13. 13:48
  „Lehet,hogy azt hitték követik őket és menekülni próbáltak az üldözőnek hitt autós elől? :)))) A rendőrök megússzák,viszont aki a felvételt készítette,az nem biztos.”
 • 9. Hunicum 2009. február 13. 12:28
  „130 km/h - al mentek csak. Ennyivel sokan megyünk ha jók az útviszonyok és jól fekszi az utat a kocsi.
  Nem ritka az se, hogy simán leelőznek még így is. Mintha csak állnék. Kocsi függő.
  Skoda Oktáviaval biztonságos ennyivel menni jó úton.”
 • 8. zotya975 2009. február 13. 09:45
  „Kedves comet! Most is van ilyen, a szirénázva száguldásnak talán csak a fele jogos. Nem egyszer láttam már a piros lámpán átvillogó, majd lekapcsoló rendőrt. Főleg amikor a ladák után bejöttek a nyugati kocsik, húde tetszett nekik! De abban igazad van, ha kiderül, hogy igazi a felvétel a készítő is megütheti a bokáját. Lásd az újságírókat akiknek beverték a szélvédőjüket, és eljárás indult ellenük, mert mobiloztak, meg nem voltak bekötve menekülés közben. Igaz később megszüntették.”
 • 7. mat 2009. február 13. 09:42
  „Valóban elítélendő, az hogy azok akiknek példát kellene mutatni, nem tartják be a KRESZ álltal előírt szabályokat. Azonban engem az is felháborít, hogy aki a felvételt készítette ugyanezt megtette. Szomorú, hogy ebben az esetben csak a rendőrök felelőségét próbálják megállapítani. Én nem fogadnám el magyarázat képpen, hogy családom valamelyik tagját azért kell gyászolnom, mert egy autós megakarta örökíteni, hogy a rendőrök szabálysértést követtek el. Neki sem kisebb a felelősége, de arctalanul könnyű ítélkezni.”
 • 6. comet 2009. február 13. 09:39
  „a furcsa az egészben hogy nem büntették meg aki követte őket. Lehet hogy sittek, mondjuk még nem reggeliztek.
  Még az átkosban, ahol laktam, a körzeti megbízótt ha nagyon éhes volt akkor szírénázva ment haza ebédelni.”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. február 13. 09:39
  „Kmh245, annyival azért "a legtöbb" ember nem megy sima közúton. Ha bemérik, annyiért már ugrik a jogosítvány, azt pedig azért nem sokan merik megkockáztatni, mert a rendőr mégiscsak rendőr, még ha ő sem jobb a Deákné vásznánál. Szerintem erős 100, legfeljebb 110 km/h az átlagosnak mondható.”
 • 4. lárifári 2009. február 13. 09:38
  „Kacsaszarság ez az egész!”
 • 3. Szilágyi_Zsolt 2009. február 13. 09:34
  „Tessék: csak countryt kell hallgatni, és máris lehet döngetni 160-nal az úton. Ha jönnek a rendőrök, az orruk alá kell tolni ezt a felvételt. :)”
 • 2. kmh245 2009. február 13. 09:34
  „Ez megint csak egy felfújt szar! Mindenhol kint hagyják a szaros táblákat, mert olcsóbb, mint megjavítani az utat. A média meg felfújja, hogy 160-al mentek. Az itt bemutatott video szerint 130-nál gyorsabban nem mentek. Ennyivel meg a legtöbb ember simán megy közúton 90 helyett. A motorosokról meg ne is beszéljünk!”
 • 1. zotya975 2009. február 13. 09:28
  „Nem egészen értem, mit változtat a vidám zene a dolgon, eléggé egyértelmű az óra alapján, hogy gyorsan mentek, meg az is hogy nem használták a megkülönböztető jelzést, csak azt nem értem, hogy nem tünt fel nekik, hogy vki követi őket kilómétereken keresztül? Amúgy nekem is olyan fényképezőgépem van, ami videófelvételnél nem rögzít hangot, mert nincs mikrofonja, akkor már nem is történt gyorshajtás? A zenei aláfestés a valóságot megváltoztatja? Ennek a mondatnak van értelme?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5%-ra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját a Fidesz

Az árak mérséklése érdekében 20-ról 5 százalékra csökkentené az alapvető élelmiszerek áfáját a Fidesz és KDNP, az erről szóló törvényjavaslatot még csütörtökön benyújtják. Tovább olvasom