Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

45 kiló idegméreggé alakuló port dobott ki kocsijából egy menekülő sofőr

A kisteherautó sofőrje a pénzügyőrök elől menekült, amikor Makónál kidobta a port rejtő dobozt.
Ártalmas besorolású, vízzel érintkezve ideggázzá alakuló fehér port dobott ki kocsijából egy, a pénzügyőrök elől menekülő sofőr Tótkomlós és Makó között.

Menekülni kezdett, majd kidobott az autóból egy fehér port tartalmazó dobozt egy kisteherautó sofőrje, amikor meglátta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrzésre készülnek - tájékoztatta a hivatal kedden közleményben az MTI-t.

A sofőr Tótkomlós és Makó között haladt járművével, és az ellenőrzést észlelve hirtelen irányt váltott, megpróbált elmenekülni a járőrök elől - fogalmaztak. A pénzügyőrök üldözni kezdték, és eközben a férfi egy nagyobb kartondobozt dobott ki a teherautóból.

Miután megállították a járművet, a pénzügyőrök visszamentek a kidobott dobozhoz, amelyben 45 kilónyi, zacskókba csomagolt, ismeretlen fehér por volt, amelynek egy része szétszóródott.

A járőrök értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársait, akik a helyszínen megállapították, hogy a vegyszer Magyarországon nem engedélyezett, és por alakban "ártalmas" besorolású. Mivel aznap folyamatosan esett az eső, a kiszóródott porból pedig vízzel érintkezve veszélyes idegméreg lett, értesítették a rendőrséget is.

A sofőr a szállítmányáról semmilyen okmányt, bizonylatot nem tudott bemutatni, a beszerzés körülményeiről pedig többféle, egymásnak ellentmondó változatot adott elő.

A sofőrt méreggel visszaélés bűncselekményének gyanúja miatt előállították - írták a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1 hónap múlva már a 300 négyzetméter feletti házak építését is elég lesz bejelenteni

1 hónap múlva már a 300 négyzetméter feletti házak építését is elég lesz bejelenteni
Az egyszerű bejelentés csak olyan épületre vonatkozik, amiben csak 1 lakás van és saját célra… Tovább olvasom